Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

ČEZ zmrazí ceny elektřiny na rok 2010!

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
2. prosince 2008
13:18

Energetická společnost ČEZ nabídne domácnostem a malým podnikatelům možnost, aby si dopředu zmrazili ceny elektrické energie na rok 2010. S podobným produktem přichází i Pražská energetika.

Cena elektrické energie na toto období by měla být pevně stanovena na začátku příštího roku. Novinářům to v úterý řekl generální ředitel společnosti ČEZ Martin Roman.

"Naší snahou je, aby zákazník nebyl jen trpným objektem, který maximálně může přejít od jednoho distributora (elektrické energie) k jinému, ale aby byl vtažen do rozhodování, které je nutné činit podle pohybu cen," uvedl ministr průmyslu a obchodu Martin Říman.

Novinka tak lidem, kteří se přihlásí do konce února příštího roku na zákaznické lince, přinese jistotu ceny. Vývoj ceny elektřiny na trhu se však nedá předvídat, takže zákazník může vydělat i prodělat. Podobný produkt jako nyní zavádí ČEZ již nabízí i Pražská energetika.

Energetický regulační úřad minulý týden oznámil, že zákazníci ČEZ od ledna za elektřinu zaplatí o 9,9 procenta více. Zdražení ostře napadla Hospodářská komora a odmítla ho politická opozice.