Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékař obviněný z vraždy: 14 let natvrdo!

Vladimír Mikuš
Vladimír Mikuš  (Autor: Alena Sobotková)
Autor: ČTK - 
26. září 2008
10:36

AKTUALIZOVÁNO: Lékař Vladimír Mikuš, který zavraždil bývalou milenku Marcelu Sekáčové, dostal za svůj odporný čin 14 let

Soud Mikuše už jednou nepravomocně poslal na šest let do vězení za ublížení na zdraví s následkem smrti, protože tělo ženy se do té doby nepodařilo objevit. Několik dní před zahájením odvolacího jednání se však tělo našlo v Orlické přehradě.

Žena zmizela v únoru 2007. Její manžel se obrátil na policii, když nepřišla domů. Poslední stopy ženy vedly do Plzně, kde se podle obžaloby setkala s Mikušem. Tam také policie našla její automobil. Po zmizení Sekáčové zmizel i Mikuš. Odcestoval do Německa, kde ho na žádost českých orgánů zadržela tamní policie. V červnu 2007 byl pak eskortován do Prahy.

Mikuš se Sekáčovou pracoval ve stejné farmaceutické firmě a byli milenci. Ve starší výpovědi na policii Mikuš popisoval ženu jako svou "sexuální kamarádku".

AKTUALIZOVÁNO V PÁTEK 26.9. V 10 HODIN A 35 MINUT:

Za vraždu své bývalé milenky půjde lékař Vladimír Mikuš na 14 let do vězení. Rozhodl o tom dnes pražský Městský soud. Mikuše poslal soud už jednou nepravomocně na šest let do vězení za ublížení na zdraví s následkem smrti, protože tělo ženy se do té doby nepodařilo objevit. Odvolací senát ale v červnu rozsudek zrušil a vrátil případ k novému projednání. Tělo Sekáčové totiž několik dní před zahájením odvolacího jednání našli v Orlické přehradě rybáři. Dnešní verdikt je nepravomocný, lze se proti němu odvolat.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání