Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý řidič srazil motorkáře a pak narazil do stromu: 5 zraněných skončilo v nemocnici

Autor: yks - 
4. června 2019
10:31

Vážné následky měla nedělní nehoda, k níž došlo u Borovan na Českobudějovicku. Řidič, který ji podle všeho způsobil, nadýchal policistům přes 2,5 promile. 

Příliš rychle jel v neděli odpoledne 36letý opilý řidič, který s největší pravděpodobností způsobil dopravní nehodu nedaleko městečka Borovany v jižních Čechách. Škodou Octavia nejprve smetl motorkáře a posléze s ní narazil do stromu. Následky jsou vážné. 

„Policisté z českobudějovického dopravního inspektorátu řeší vážnou dopravní nehodu. Krátce po 13:30 hodině řídil muž (36 let) automobil značky Škoda Octavia a vezl ještě další tři osoby,“ popsala tisková mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Podle ní se řidič dostatečně nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost jízdy svému aktuálnímu stavu. Pak došlo na nejhorší. „Vyjel na nezpevněnou krajnici. Následně přejel do protisměru, kde se čelně střetl s motocyklem značky Honda,“ vylíčila Uhlířová. Octavia pak sjela do příkopu a narazila do stromu.  

„Na místo dorazili policisté, kteří zjistili, že řidič osobního vozidla řídil pod vlivem alkoholu. Opakovanou dechovou zkouškou mu naměřili více než 2,6 promile alkoholu v dechu,“ konstatovala mluvčí. Ta také uvedla, že všechny osoby v osobním vozidle a také řidič motocyklu utrpěli zranění.

„Při nehodě vznikla škoda za 145 tisíc korun. Přesné příčiny a okolnosti jsou předmětem šetření dopravních policistů,“ dodala Uhlířová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání