Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

TOP destinace pro rok 2019? Na prvním místě prestižního žebříčku skončily Tatry, Češi ostrouhali

/
  • TOP destinace pro rok 2019? Na prvním místě prestižního žebříčku skončily Tatry, Češi ostrouhali
    22. května 2019 ● 06:00

    Hřeben Vysokých Tater na Slovensku je společností Lonely Planet považován za nejhezčí místo v Evropě, které bystě měli v roce 2019 navštívit. Madrid ve Španělsku si vyžádal druhé místo a Arktická pobřežní cesta na Islandu si drží pozici číslo 3. Pokud se chystáte letos na dovolenou, rozhodně máte z čeho vybírat.

  • 1.

    1. Vysoké Tatry

    Horský hřeben Vysokých Tater na Slovensku je společností Lonely Planet jmenován jako nejhezčí evropská destinace na dovolenou pro rok 2019. Uchvátí vás svou mytickou krajinou zakřivených vrcholů a řinoucích se vodopádů. Máte zde i příležitost spatřit medvěda hnědého, kterému se této drsné a divoké oblasti velmi daří. Poutavé jsou především možnosti pěších výletů, například na nejvyšší vrchol tohoto majestátního pohoří, Gerlachovský štít, nebo výlet lodičkou po Štrbském plese. Vysoko položené turistické chaty vás přivítají svou neskonalou pohostinností.

    Mapa
    Autor: Profimedia

  • 2.

    2. Madrid

    Destinací číslo 2 je španělské hlavní město Madrid, o němž dobrodruzi z cestovního průvodce prohlašují, že se mu vrací nová energie. Objevíte zde ulici, která se chvástá nejúžasnějším nočním životem na celém kontinentu, Calle de Ponzano s rychlým občerstvením a koktejlovými bary.

  • 3.

    3. Arktická pobřežní cesta

    Nově postavená Arktická pobřežní cesta na Islandu získala třetí příčku. Tato cesta se vine mezi 21 vesnicemi a čtyřmi ostrovy podél islandského severního pobřeží. Podle Lonely Planet vám nabízí to nejlepší, co se dá na Islandu objevit a navíc bez zástupů lidí.

  • 4.

    4. Hercegovina

    Provincie Hercegovina se rozkládá na jihu Bosny a Hercegoviny a po tři roky byla devastována válečným konfliktem, který vznikl rozpadem Jugoslávie začátkem 90. let. A co je zde k vidění? Ve městě Počitelj narazíte na ulice plné hrnčířů, můžete prozkoumat tunely jeskyně Vjetrenica, podniknout pěší túru do horské vesnice Lukomir nebo cyklistické výlety.

  • 5.

    5. Bari

    Italské přístavní město Bari leží na jihu Itálie. Získalo si oblibu především návratem k renesančnímu stylu, který se obnovoval po deset let.

  • 6.

    6. Shetlandy

    Shetlandské ostrovy jsou podle průvodce určené pouze těm nejtvrdším dobrodruhům.
    Ovšem ti, kteří podniknout cestu na toto okouzlující souostroví, kam se dá dostat letadlem nebo nočním trajektem z města Aberdeen, budou odměněni úžasnými pobřežními stezkami, pozorováním divokých zvířat a proslulými obchody s fis and chips.

  • 7.

    7. Lyon

    Historické francouzské město Lyon, které leží na soutoku řek Rhône a Saône, se stalo miláčkem mezinárodních návštěvníků. Kromě toho, že nabízí obrovské množství jídla a kulturních památek, získalo velkou slávu tím, že bude hostit finále ženského světového poháru Fifa, který se koná v červenci.

  • 8.

    8. Lichtenštejnsko

    Pouhých 25 km dlouhé knížectví s názvem Lichtenštejnsko udělá na návštěvníky velký dojem. Mohou si zde udělat výlet okolo celé země během jednoho víkendu díky trase Lichtenstein Trail. Ta byla vybudována jako součást letošních oslav na výročí 300 let od vzniku samostatného národa. Tato pěší stezka měří 75 km a táhne se přes kopce a pastviny této malebné země.

  • 9.

    9. Vevey

    Na devátém místě se nachází švýcarské město Vevey poblíž Ženevského jezera. Je považováno za jednu z perel švýcarské riviéry. Letos v červnu se zde bude konat třítýdenní vinný festival Fête des Vignerons, který se pořádá jen jednou za 20 let. Pro gurmány je zde k dispozici několik druhů fondue. A neuškodí ani osvěžující plavání v jezeře.

  • 10.

    10. Istrie

    Poloostrov Istrie ležící na jihu Evropy mezi Terstským a Kvarnerským nabízí historické památky, pláže, cyklistické výlety, hudební festivaly a exkurze hledání lanýžů. Poloostrov, který je rozdělen mezi Chorvatsko, Itálii a Slovinsko, je snadno dosažitelný díky dostupným letovým spojením.

    Fotogalerie
    30 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

neznalek88: Však ono u nás je také krásně a máme tu nádherné destinace...ale nemáme tu pokoru a lásku. Např. z Krkonoš je destinace pro VIP a zlatý důl pro byznysmeny, zde se schází "naše bohémská smetánka" a oškubávají cizinci. To je celé a do hodnocení destinací komise přihlíží nejen ke kráse krajiny, ale i o úrovni služeb.

(22. 05. 2019 08:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy