Meghan: Naše dítě bude vegan, feminista a nebudeme moc řešit jeho pohlaví

Takhle se v čase měnila vévodkyně Meghan Markle
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
6. května  2019 
 10:14

Vévodkyně Meghan, která čeká každým dnem prvního potomka – pokud už neporodila – je nejspíš tak trochu provokatérka. Vdala se do rodiny plné tradic, ale sama je zase tak moc neprožívá. A tak na jedné straně nechce hned po narození ukázat miminko, na straně druhé pouští do světa informace, jak ho s manželem bude vychovávat.

"Meghan chce, aby její dítě bylo veganem," cituje britský tisk zdroj z okolí slavného páru, který se nedávno odstěhoval z londýnského Kensingtonského paláce do svého sídla zvaného Frogmore Cottage. 

Vévodkyně Meghan porodila! Je to kluk, culí se šťastný princ Harry

Vévodkyně Meghan porodila! Je to kluk, culí se šťastný princ Harry

Je to kluk! Před pár desítkami minut se objevila zpráva, že vévodkyně Meghan rodí. A pár minut před tři čtvrtě na čtyři už palác vydal vyjádření, že…celý článek

Spekuluje se mimo jiné o tom, že vévodkyně chce rodit doma, jen za přítomnosti porodní asistentky, ačkoli podle nejnovějších informací to nebude možné už kvůli tomu, že přenáší a porod bude nutné vyvolat. Další volbou má být porodnice Mulberry ve Frimley Park Hospital, mezi jejímž vybavením nechybějí porodní bazény, soukromé regenerační místnosti. A v nabídce má též kompletní veganské menu.

Herečka se skutečně před časem nechala slyšet, že většinu času jí veganskou stravu, zatímco princ Harry připustil, že bude jíst méně masa a více zeleniny. Pokud jde o veganství budoucího potomka, není to jediná ne úplně tradiční věc týkající se jeho budoucího života. 

Meghan nedávno pochvalně promluvila o feminismu a o tom, jak je jí sympatický. Hovořila o feminismu i v souvislosti s očekávaným potomkem, jehož pohlaví zatím není veřejně známo. Meghan prohlásila, že jí v břiše kope malý feminista – ať už kluk či holka, ona to při výchově rozhodně míní brát v potaz.

Podle časopisu Vanity Fair se navíc budoucí rodiče chystají dítě vychovávat, aniž by brali ohledy na tradiční genderové normy – tedy budou ho vychovávat tak, aby se vyhnuli zbytečným stereotypům. V praxi to zatím znamená třeba to, že miminko nemůže očekávat růžový, nebo bleděmodrý pokoj ani podobně rozdělené oblečení, čekají ho spíše bílé a šedé tóny.

Vévodkyně Meghan, pokud jde o pojetí výchovy, použila anglické slovo "fluid", neboli "tekutý", aniž úplně přesně vysvětlila, jak to myslí. Ale bylo jasné, že nechce dítě hned zaškatulkovat podle pohlaví a nabízet mu třeba oblečení, hračky a další věci určené jen pro kluky, nebo naopak jen pro holky.

Chcete vidět dítě? Počkejte si! 

Zapomeňte na to, že se Meghan s Harrym a miminkem sotva pár hodin po porodu ukáže na veřejnosti tak, jak to v duchu královské tradice činí Kate s Williamem. Vévodkyně ze Sussexu dala jasně najevo, že nic takového se nestane, protože chce nejen první hodiny, ale i první dny strávit v klidu se svou novou rodinou.

Připadá vám to jako další naschvál Američanky neurozeného původu? Nám vůbec! "Nic není víc feministického než máma, která dělá to, co je nejlepší pro ni a pro její dítě. I když to znamená, že ostatní budou muset změnit svá očekávání ohledně porodu, který není jejich," vysvětlila a my jí dáváme za pravdu.

Je to mimo jiné skvělý vzkaz pro matky z celého světa – nikdo po vás nemůže chtít, abyste se pár hodin po porodu cítily skvěle a v dokonalé formě se ukazovaly celému světu. Nebo třeba příbuzným, samozřejmě. Zároveň je to vzkaz o tom, že první společné okamžiky jsou nenahraditelné a že není dobré si je nechat vzít. 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku