Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vidí vaše kočka duchy? Podle těchto signálů to poznáte!

/
  • (iStock)
    8. května 2019 ● 06:00

    O tom, že má kočka citlivý sluch, se ví. Je schopná registrovat dokonce ultrazvuk, než si lidé všimnou, že se něco děje. A poslouchá i ve spánku. Jednoduše kočky slyší i to, co my ne, a dokážou vnímat i to, co není vidět. Pokud tedy věříte na existenci duchů, je možné, že vás na jejich přítomnost upozorní vaše kočka. Nevěříte? Tyhle signály to prozradí!

    Možná se vám už také stalo, že jste spatřili vaši kočku sedět ve stejnou hodinu na stejném místě. Dívá se na strop a vypadá, jako by něco honila (a někdy i honí), ale vy nevidíte co. Nikde není ani moucha, ani pavouk, prostě nic. V jeden okamžik se zuřivě ohání packou nebo syčí. Pak se vrátí ke své obvyklé činnosti a relaxaci, jako by se nic nestalo. Podle odborníků na paranormální jevy je jasné, že kočky dokážou odhalit duchy zemřelých bytostí velmi snadno. Jak to poznáte?

  • 1.

    Signály, že vaše kočka vidí ducha

    Autor: iStock

     

    • Náhle se z neznámé příčiny vyleká, nahrbí se, načechrá ocas a doširoka otevře oči.

    • Sedí po dlouhou dobu s netečným pohledem.

    • Má své oblíbené místo, kam se pravidelně vrací.

    • Bez příčiny se leká, bojí a schovává.

    • Její oči sledují místnost, i když tam nic není.

    • Cítíte, že v domě něco je, a vaše kočka se chová podle toho.

     

  • 2.

    Proč mají kočky tuhle schopnost?

    Autor: iStock

    Většina z nás ví, že informace o kočkách, které vidí duchy, jsou většinou neoficiální: Na jedné straně spektra stojí ti, co nevěří ani trochu, a na druhé straně jsou ti, kteří věří. Kočky mají vousy, které slouží jako dotykové receptory a které jim poskytují informace o jejich bezprostředním okolí. Z toho důvodu mohou kočkovité šelmy v podstatě vytvářet 3D mapu svého prostředí a můžou taky tyhle vibrace používat pro snímání pohybu vzduchem. Kočky mají tedy dar odhalit věci, které my lidé nemůžeme.

  • 3.

    Mohou kočky vidět věci, které nemůžeme?

    Autor: iStock

    Lidé a kočky vidí velmi odlišně. Lidé můžou vidět řadu barev a detailů během dne, kočky mají zase schopnost nočního vidění, ale postrádají denní detaily. Kočky mají širší zorné pole ve srovnání s lidmi, ale jejich vizuální jasnost je menší než u člověka. Kočky můžou vidět odstíny modré a zelené, ale červená a růžová je mate.

  • 4.

    Zdá se, že kočky vědí vše

    Autor: iStock

    Zatímco důkazy jsou neprůkazné, mezi milovníky zvířat je známo, že kočky jsou skutečně citlivé. Dokážou odhadnout a „přečíst“ člověka, aniž by se k němu přiblížily. Kočky se budou vyhýbat lidem, které nemají rády, a přibližovat se k těm, které rády mají. Podobně jsou velmi dobré při posuzování situací a energie. Je tedy dost dobře možné, že kočky skutečně vnímají duchy zemřelých. A navíc, máte-li kočku, ochrání vás!

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz