Nejprve strážníky zburcovala mladá žena z Klatovska. Procházela plzeňskou ulicí Na Belánce a uviděla muže bezvládně ležícího na chodníku. Měla obavu, že je na tom zdravotně špatně.

Špatně chlápkovi bylo, ale úplně z jiného důvodu. Byl totálně pod parou. „Nebyl schopný srozumitelně odpovědět na otázky strážníků a kvůli opilosti ho zradily nohy a nemohl bez pomoci vůbec vstát,“ popsala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Další „kousek“ čekal strážníky přímo před řeznictvím v Solní ulici, tedy ve frekventovaném historickém centru města. Opilec si tady ustlal přímo uprostřed chodníku a v klidu usnul. „Přivolaná hlídka ho musela chvilku vzbouzet. Přiznal, že toho trochu víc vypil a nedokáže sám odejít,“ řekla Pužmanová. Nadýchal 2,61 promile.

Opilec se válel i v Gerské ulici na Lochotíně. „Ani s pomocí strážníků se neudržel nohou a hrozilo, že by se mohl při případném upadnutí zranit,“ uvedla Pužmanová. Všechny opilé strážníci naložili do služebního vozidla a odvezli vystřízlivět na záchytku.

VIDEO: Opilá v Brně dýchla přes tři promile.