Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Komu je lepší se vyhnout? Do sporu se nepouštějte se Lvy ani se Štíry!

/
  • (iStock)
    4. května 2019 ● 06:00

    Když přijde na hádky a spory, některá znamení zvěrokruhu jsou horší než jiná, a je lepší se s nimi radši do boje nepouštět. Jak reagujete při hádce podle toho, kdy jste se narodili? Dokážete se ovládnout, hádat konstruktivně, nebo jste agresivní bojovníci, kteří na druhých nenechají nit suchou?

    Někteří lidé jsou submisivní, a pokud jde o spory, snaží se je vyřešit rychle a co nejdiplomatičtěji. Jiní jsou ale startovací a stačí jim málo, aby byli agresivní. Ke kterým patříte vy?

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani jsou sice energičtí a tvrdohlaví, ale pokud jde o spory, snaží se argumentovat logicky. Obvykle se ale rozhořčí už jen kvůli tomu, že vůbec musí s někým bojovat a diskutovat. Nejen, že si myslí, že argumenty jsou na jejich straně, ale mají tendenci se naštvat, když někdo nechápe něco, co Berani vnímají jako samozřejmé. Budete jim muset dát trochu času, aby přijali fakt, že se v něčem mýlí. Jinak jsou Berani míroví důstojníci, i když se budou hádat o tom, o čem si myslí, že je správné. Většinou s ale snaží o mírumilovné vztahy.

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Pokud se dostanete do sporu s Býky, pak jste automaticky ve sporu s každým, koho znají a milují. Býci jsou velmi „kmenově“ orientovaní lidé a taky paličatí. To znamená, že i když udělají chybu, budou poslední, kteří by ji přiznali, což může být při hádce dost frustrující. Budou totiž intenzivně trvat na svém, i když je pravda zřejmá. Navíc se budou vždy snažit udržet tvář a dělat, že je vše v pořádku.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci jsou tak moc závislí na druhých lidech, že udělají cokoli, než by se museli začít hádat s těmi, které znají a milují. Když však ke sporu dojde, budou v případě nutnosti velmi agresivní, což mnohé může šokovat. Pozor, hlavně neurazte jejich partnery nebo děti, to je úplně nejhorší. Blíženci jsou ale jinak mírotvorci, nikoli bojovníci, pokud však není ohrožená jejich láska.

     

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raky jen těžké dostat do sporu, ale pokud se s nimi dostanete do křížku, nebudete to žádná legrace. Jsou totiž velmi emocionální. Přijmou to, co řeknete, i když zveličujete a nafouknete do obřích rozměrů, ale pak to všechno otočí proti vám a použijí to. Berou všechno velmi osobně a jsou zahořklí, pokud si myslí, že jste se snažili záměrně je naštvat. Nečekejte, že se s vámi budou i nadále přátelit, pokud dojde k velkému sporu. Můžou vám odpustit, ale nikdy nezapomenou.

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi jsou znamením, které po vás vždycky tvrdě půjde. Když je urazíte, nebo na ně zaútočíte (či zaútočíte na někoho, o koho se zajímají), budou žádat odvetu. Lvi jsou nelítostní ochránci a nelíbí se jim pocit ohrožení nebo překážky. Ačkoli v sobě neumí držet zášť dlouho, jsou velmi citliví na důvod hádek.

     

     

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny se mohou naštvat, když je urážíte, protože jsou velmi citlivé, ale nakonec se budou víc zajímat o to, co dělají potenciálně špatně, než aby identifikovaly to, co děláte špatně vy. Panny jsou humanisté, kteří udělají cokoli, aby udržely mír. Nejde o agresivní bojovníky, jsou otevřené všem myšlenkám, i těm, o nichž dřív ani nepřemýšleli.

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy jsou naprosto nejvíce mírumilovné znamení zvěrokruhu, které v zájmu zachování harmonie udělají cokoli, aby nemusely bojovat. Snaží se vždy vyhnout konfliktu. Jediná nevýhoda u nich je, že trvá hodně dlouho, než zjistíte, jak se vlastně cítí. Je tedy pravděpodobné, že nejsou vždy transparentní a upřímní ohledně svých myšlenek a emocí.

     

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři patří k nejbojovnějšímu znamení zvěrokruhu. S nimi se dostat do boje nebudete chtít. Nejsou sice nejagresivnější (to Lev je víc), ale těžko snášejí chvíle, kdy se dostanou do konfliktu. Jakmile se s vámi dají do křížku, jen tak snadno se jich nezbavíte, i když se bude zdát, že už o nic nejde. Nikdy nezapomínají a jsou taky pomstychtiví. Ze všeho nejvíc nemají rádi, pokud je někdo kritizuje nespravedlivě. Vlastně tak ani nejde o intenzitu hněvu, ale o to, jak dlouho jejich zášť trvá. Můžou to být roky.

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci rádi argumentují, pokud dojde na spor. Vždy si totiž myslí, že mají pravdu. Nejsou ale agresivní, spíše se budou snažit najít nejlogičtější argument a pak vás jemně porazí velmi zdvořilým tónem hlasu. Je těžké se s nimi hádat, protože budete muset předložit argument, který je lepší než jejich, aby vás vůbec poslouchali. Jinak se budou držet toho, o čem si myslí, že je pravda.

     

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Trvá hodně dlouho, než se s vámi začne Kozoroh hádat, ale pokud se už začne, dejte si na něj pozor. Hádky s nimi ale nejsou zase tak dramatické, protože se budou zaměřovat na to, jak dojít k vzájemné shodě a řešení. Nejsou typem, který by na vás tlačil, aby dokázali svou pravdu. Kozorozi věří v pravidla a logiku a jejich myšlení je spíše černobílé. Budete-li vzdorovat jejich čisté logické linii myšlenek, budou chtít hádku raději skončit. Raději půjdou domů a přehodnotí vše, co proběhlo.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři nejsou konfrontační, navzdory tomu, co si myslí ostatní. Když se rozzlobí, raději by to sdělili na Instagramu, než aby šli tvrdě do boje. Jsou spíše pasivně agresivní a hádky raději nevyhledávají. Pokud se s nimi ale přece jen dostanete do sporu, budou se snažit najít společnou řeč dřív, nikoli dokazovat za každou cenu svou pravdu.

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby se obecně nechtějí s nikým hádat, ale jsou tak moc citlivé, že můžou být zahlcené svými emocemi, pokud se cítí uražené nebo zahanbené. Pokud je naštvete a dotknete se jejich citů, vstoupí i ony do sporu a budou se snažit co nejrychleji spor vyřešit.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz