Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohádka o dvou opilcích: Vysoká rychlost a hlasité troubení – mladíci prý jen hledali jeden druhého

Pohádka o dvou opilcích: Vysoká rychlost a hlasité troubení – mladíci prý jen hledali jeden druhého. (Ilustrační foto)
Pohádka o dvou opilcích: Vysoká rychlost a hlasité troubení – mladíci prý jen hledali jeden druhého. (Ilustrační foto)  (Autor: Zdeněk Matyáš)
Autor: dce - 
2. května 2019
12:32

Ke scénce z filmu Růžový panter přirovnali policisté dění v obci na Frýdlantsku. Dvojice opilých řidičů se proháněla po obci ohromnou rychlostí, navíc s pár promile v žíle. Jako by toho nebylo málo, jeden z nich ještě troubil na celé kolo. Své chování pak odůvodnili skutečně bizarně.

Nepříjemný páteční večer si prožili obyvatelé obce na Frýdlantsku – místo klidu před víkendem je čekal psychicky náročný zážitek. V sedm večer jim kolem rodinných domků doslova prosvištělo osobní auto, jehož řidič na sebe strhl pozornost nepřerušovaným troubením.

O pár minut později se totéž vozidlo stejnou cestou vracelo. Opět za zvuku skřípění pneumatik a neustálého troubení. Podivný úkaz pochopitelně přilákal další obyvatele, v jejichž myslích pravděpodobně vytanulo několik otázek o zdravotním a psychickém stavu řidiče. Stejně jako v předchozím případě vozidlo zběsile projelo a zamířilo zpět, kamsi do středu obce,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Po chvíli se vůz opět vrátil a opět se zapnutým klaksonem a za svištění pneumatik. Někteří jen mlčky sledovali dění v ulici, přičemž sledovali vůz jako míček v tenisu.“ Někteří sousedé ale už tak klidní nebyli. Když se vůz blížil znovu, rozhodli se ho zastavit. Jaké bylo překvapení, když u nich zabrzdilo jiné auto, které ale rovněž jelo příliš rychle. Netrvalo ale dlouho a vrátil se i troubící šílenec a rovněž na místě zastavil. To už do obce mířili i policisté.

Po příjezdu na místo se muži zákona vrhnuli na rozplétání roztodivné události. Jak posléze zjistili, oba zastavení řidiči osobních vozidel se hledali. V éře mobilních telefonů? Budiž. To však nebylo jediným pojítkem mezi nimi. Jak orientační dechové zkoušky později prokázaly, oba výtečníci si před jízdou přihnuli něco toho alkoholu,“ popsal Roboský. Jeden z mužů nadýchal 1,5 promile, druhý 1,7.

Dvojice tak místo šťastného shledání odevzdala řidičák a nyní je čeká přísný trest. Zatímco klakson používajícímu řidiči hrozí trest odnětí svobody, v případě odsouzení, na jeden rok, druhému z mužů, ač nadýchal méně, hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. To proto, že již byl v posledních dvou letech za takový čin odsouzen,“ uzavřel mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání