Vévodkyně Meghan Markleová, která by měla každým dnem porodit svého prvního potomka, by si mohla vzít až rok mateřské dovolené, podle zdrojů blízkých královské rodině se chce ale co nejdříve vrátit k plnění svých povinností. 

„Meghan se jasně vyjádřila, že se chce vrátit do práce co nejdříve to půjde. Má obrovské množství energie, je neskutečně odhodlaná a chce být co nejvíce zapojena do svých charitativních projektů," uvedl zdroj blízký rodině deníku The Sun. „I přesto, že uvažuje o třech měsících, myslím, že se do veřejného světa vrátí už tak po šesti týdnech," dodal. 

Pro porovnání, Kate Middletonová (37) si po porodu prince George (5) v roce 2013 vzala také pouhých šest týdnů. S princeznou Charlotte (3) pak byla doma čtyři měsíce. U svého posledního potomka, prince Louise (1), si dala vévodkyně Kate načas a do veřejného kolotoče se vrátila až po sedmi měsících.

Fanoušci královské rodiny začínají spekulovat, že se možná bude Meghan snažit trumfnout svou švagrovou, alespoň ve vyrovnání doby strávené na mateřské dovolené s princem Georgem. Zprávy o mateřské dovolené vévodkyně ze Sussexu přišly krátce po oznámení pravděpodobného stěhování královského páru do Afriky. 

„Je to celé velmi smutné. Vévodkyně spolu nevychází a oba princové se vzájemně také odcizili," dodává zdroj s tím, že si myslí, že nějaký čas strávený mimo Británii pomůže vévodkyním a jejich manželům napravit vzájemné vztahy. 

VIDEO: Kate a Meghan na Wimbledonu: Dříve působily jako velké kamarádky!

Fotogalerie
74 fotografií