Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dokážete se ovládat? Které znamení je nejvýbušnější a kdo má vztek pod kontrolou

/
  • (iStock)
    13. dubna 2019 ● 06:00

    Každý z nás se někdy rozčilí, někdo ale podléhá vzteku snadno a nedokáže se ovládat, jiný je skutečný mistr v sebeovládání. Jak jste na tom vy? Máte svůj hněv a vztek pod kontrolou, nebo jste jako papiňák, který rychle vybuchne? Co o vás říká sluneční znamení? Pravda, hněv může být někdy i prospěšný, ale pokud se vztekáte až moc často, je to spíše zničující.

    Máte-li problém s přehnanými reakcemi a nepřiměřeným vztekem, asi byste na sobě měli zapracovat. Mohlo by vám to přivodit nepříjemné situace, a třeba i výpověď z práce. Jak jste na tom podle zvěrokruhu?

     

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Berani patří k ohnivým znamením, takže není divu, že snadno vybuchnou. Zvláště když je někdo naštve, dokáže je to vytočit do nepříčetnosti. Spousta lidí se raději Beranovi vyhne, když nemá dobrou náladu nebo když je rozčilený, protože ví, jak takový Beran ve vzteku vypadá. Když se totiž Beran rozzlobí, má tendenci vybuchnout jako sopka a každý v jeho blízkosti je spálen její lávou.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Býci se nenaštvou tak snadno a nejsou tak startovací jako Berani, mají tendenci v sobě spíše vztek a zášť držet. Obvykle si svoje emoce nechávají pro sebe a jsou spíše pasivní, pokud jde o agresivitu. Jestli chcete vědět, zda jste skutečně Býka naštvali, musíte se ho zeptat narovinu, protože jinak to sám nepřipustí. Má v sobě spoustu pýchy a nelíbí se mu, když se mu lidé dostávají pod kůži.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Blíženci obvykle nemívají špatnou náladu, takže vzteklé je tak často neuvidíte. Na druhou stranu, pokud naštvaní jsou, poznáte to na nich raz dva. Ovšem, než je někdo pořádně naštve, chvíli to trvá – musí totiž nashromáždit dostatek energie pro konfrontaci. Chcete-li s nimi vstoupit do křížku, budete muset udělat první krok. Pozor, mívají snahu vyhýbat se usmíření a raději vás hned odepíšou.

     

     

     

     

  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Raci jsou jako vodní znamení nesmírně citliví a pečující, ovšem tento aspekt jejich osobnosti je vede často k emocionálním zraněním. Když je rozzlobíte, skrývají svoje pocity, dokud nakonec nevyhodí celý svět do vzduchu. Raci jsou jedněmi z nejvíce pasivních agresorů ze všech. Když překročíte meze, budete za nimi muset téměř běžet, aby vám dali odpověď.

     

     

     

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Lvi mají horkou krev, stejně jako další ohnivá znamení zvěrokruhu. Nicméně, Lvi zvládají hněv velmi rychle a rychle se přes problém přenesou. Většinou to je proto, že jejich pozornost je podobná té dětské. Jednu minutu jsou naštvaní na něco, co jste jim řekli, další minutu se honí za krásným motýlem, který za vámi letěl. Lvi zvládají hněv a vztek celkem dobře, na to, že jsou ohnivé znamení. Nedovolí totiž, aby se jejich nálady dostaly do cesty za úspěchem.

     

     

     

  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Panny se nenechají snadno rozzlobit, protože jsou jedno z nejklidnějších znamení ze všech. Mají analytický a logický přístup k emocím a jako takové jim nedovolují, aby jim nabouraly životní cestu. Vzhledem k tomu, že mají Panny problém vyjadřovat emoce, mají sklon je taky skrývat, takže ostatní mívají občas pocit, že je nechtějí ničím zatěžovat.

     

     

     

  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Váhy jako mírový strážce zvěrokruhu nesnáší hněv, protože se domnívají, že existují klidnější cesty k cíli. Snaží se držet vztek a zášť pod kontrolou. Mají ale taky ve zvyku používat vaše minulé chyby proti vás a můžou se rozzlobit, pokud se snažíte problémy zamést pod koberec.

     

     

     

     

  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Štíři mají dost často horkou hlavu, ale někdy to na sobě nedávají znát. Místo toho se těm druhým mstí tiše, protože nemají rádi lidi, kteří si hrají s jejich emocemi. Když se ale skutečně rozzlobí a jejich skořápka praskne, budete je muset nechat nejprve vychladnout, než znova začnou komunikovat.

     

     

     

     

  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Střelec je ohnivé znamení a pokud ho naštvete, buďte si jistí, že to na něm poznáte. Bude jako šílený, protože neví, jak regulovat svoje emoce a věří, že právě těmi emocemi vše vyjádří. Střelci mají tendenci explodovat, když se rozzlobí, a budou se hádat s každým, kdo jim stojí v cestě.

     

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou zemské znamení zvěrokruhu, takže většinou stojí pevně nohama na zemi. Nicméně, i oni mohou někdy vybuchnout, obvykle ale až po nějaké delší době, pokud se nic neděje ve věci, která je naštvala. Jsou zklamaní z maličkostí, ale nechtějí je vyjadřovat, protože to považují za dětinské. Když se rozzlobí, spousta lidí vůbec neví, jak se s jejich naráz ohnivou povahou vypořádat.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Vodnáři nechtějí diskutovat ani vstupovat do hněvivých hádek, protože je opravdu ze srdce nenávidí. Pokud se začnete vztekat, pravděpodobně raději odejdou z vašeho dosahu. Skutečně nechtějí dovolit, aby jejich emoce běhaly divoce nahoru a dolů, vždy se snaží být vyrovnaní.

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Ryby jsou zemské znamení, hluboké a citlivé. Svůj hněv většinou skrývají a místo toho se budou zabývat svými emocemi někde v klidu a o samotě. Až se uklidní, teprve pak se vrátí. Mají tendenci v sobě vztek držet, ale nemyslete si, i Ryby dokážou vyjádřit svůj nesouhlas.

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz