Nehoda se stala na přejezdu, který je na výjezdu z Velkých Pavlovic ve směru na Bořetice. „Ve vlaku cestovalo několik desítek lidí. Nikdo z nich naštěstí neutrpěl žádné zranění,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Jediným zraněným je řidič volkswagenu. „Na místo jsme vyslali posádku s lékařem i bez lékaře. Řidič podle zjištění zdravotníků utrpěl zřejmě jen lehčí zranění, převezli jsme jej do břeclavské nemocnice,“ upřesnila mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Policisté nehodu dokumentují,  zjišťují rozsah škody a také míru zavinění účastníků nehody. Provoz na trati i silnici mezi Velkými Pavlovicemi a Bořeticemi by měl být podle předpovědí přibližně do deseti hodin dopoledne přerušen.



Na stejném železničním přejezdu, který není opatřen závorami, se před dvěma měsíci srazil osobní vlak se Škodou Octavia. Ani tehdy nedopadla nehoda nijak závažně. Řidič osobního auta dokonce po srážce s vlakem z místa nehody ujel a policisté po něm vyhlásili pátrání.

VIDEO: Zatím letos nejvíce cestujících museli záchranáři evakuovat z vlaků, které se srazily na brněnském hlavním nádraží.