Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Která starověká bohyně vás nejlépe charakterizuje? Budete se divit!

/
  • (iStock)
    5. dubna 2019 ● 06:00

    Každá žena má vlastnosti, které jsi spojují s archetypem konkrétní starověké bohyně. Zkuste se najít a pochopit své protichůdné povahové rysy, a lépe tak porozumět sama sobě. Římané i Řekové uctívali spoustu bohyň, byly pro ně mocné a inspirující. Každá v sobě nesla soubor jedinečných vlastností, které z nich udělaly charismatické bytosti.

    V každém okamžiku života ženy vyjadřují více než jednu svou vlastnost a záleží na tom, v kterém bodě života se právě nacházíte. Pravděpodobně se ztotožníte s více než jednou bohyní, ale některá z nich vám bude bližší. Pochopení archetypu, který má stejné vlastnosti jako vy, můžete skutečně snáze porozumět svým silným a slabým stránkám, a taky se naučit přijmout to, co je ve vás zranitelné.

  • 1.

    Bohyně lásky a smyslnosti: Afrodita

    Autor: iStock

     

    Pokud máte ráda smyslné požitky, jako je perličková lázeň, dezert s čokoládovou polevou nebo krásné oblečení, pravděpodobně budete jako Afrodita. Afrodita je známá taky jako bohyně lásky. Stejně jako ona jste pravděpodobně velmi hravá a budete mít potěšení z krásných a estetických věcí. Inspiruje vás umění, ve svém těle se cítíte skvěle na rozdíl od ostatních bohyní.

     

    Jste nebojácná, zamilovaná sama do sebe a uctíváte krásu ve všech jejích podobách. Nechcete být svazovaná jen jedním mužem, takže se nevyhýbáte sexuálním dobrodružstvím. Jako moudrá bohyně lásky inspirujete mnohé umělce, hudebníky, básníky a tvůrce všeho druhu. Lidé, kteří jsou vám nablízku, vás považují za soucitné.

     

  • 2.

    Bohyně spravedlnosti a války: Athéna

    Autor: iStock

     

    Pokud máte ráda intelektuální argumenty, milujete svou nezávislost a nebojíte se vyjádřit to, co si myslíte, budete pravděpodobně Athéna, bohyně spravedlnosti a lásky. Athéna je známá taky jako bohyně moudrosti a civilizace. Ženy, které jsou podobné archetypu Athény, jsou extrovertní a nezávislé.

     

    Jako Athéna, jste i vy považovaná za velkou intelektuálku se schopností porozumět společenským a politickým otázkám. Dokážete taky hravě prosazovat znalosti všeho druhu. Podle mýtů byla Athéna panna, ale kdo ví. Na svobodě a autonomii vám záleží víc než na cokoli jiném. To ale neznamená, že jste studená a sobecká. Naopak, když někdo slabší potřebuje pomoc, ráda zvednete hlas a jdete neohroženě do bitvy.

  • 3.

    Bohyně ohně a strážkyně domácího krbu: Hestia

    Autor: iStock

     

    Jste-li dobře vychovaná dáma, která se nebojí vyjádřit nesouhlas při pohledu na nespravedlnost, jste pravděpodobně Hestia. Hestia byla patronka domova, klidného rodinného života a planoucího krbu. Máte jako Hestia vysoké etické standardy, jste dobrosrdečná a opravdová ochránkyně slabých. Přesto nenávidíte konflikty a hádky a raději jste sama v klidu.

     

    Jste ve své podstatě samotářka, která nemá ráda pokušení a rozptylování. Jste vždy odhodlaná, ale vaše jednání je vždy na úrovni. Vaše srdce je otevřené pro všechny, kdo potřebují teplo a bezpečí. Jako dítě jste byla klidná, rozvážná a plachá. Jako žena hledáte mír a klid ve všech sférách života. Důležité jsou pro vás rituály a každodenní úkoly, jako třeba cvičení nebo vaření.

  • 4.

    Bohyně hojnosti a plodnosti: Demeter

    Autor: iStock

     

    Pokud o vás všichni říkají, že jste laskavá, upřímná a pečující, pak jste pravděpodobně archetyp bohyně Demeter, bohyně hojnosti. Lidé jí říkali Velká Matka, protože pečovala o přírodu na celé Zemi a ochraňovala všechny bezbranné tvory. Byla prý laskavá a mírná, a taková jste zřejmě i vy. Představovala nejen fyzické mateřství, ale i emocionální výživu a duchovní vedení. Ať jste kdekoli, snažíte se vytvořit bezpečný přístav pro lidi, aby naplnili svůj potenciál.

     

    Podobně jako Demeter jste prožila těžký čas v podsvětí, než jste se mohla vrátit na Zemi a dosáhnout svého plného potenciálu jako zdroje lásky a laskavosti. Jako dítě jste se ráda starala o své sourozence i jiné děti. Jako žena si vychutnáváte péči o své blízké. Nepřemýšlíte dvakrát, pokud máte někomu pomoct. Máte ráda ruční práce, umíte dobře vařit a všichni kolem si za vámi chodí pro radu.

  • 5.

    Bohyně magie: Persefona

    Autor: iStock

     

    Tahle mystická bohyně byla dcerou nejvyššího boha Dia a bohyně Demetery, a manželkou vládce podsvětí Hádese. Byla krásná, vtělená spanilost, až oči přecházely. Byla taky velmi laskavá. Pokud jste někdy prošla traumatickým zážitkem a díky němu jste náhle zmoudřela a vnímáte mnohem víc duchovní vjemy, pravděpodobně budete Persefona. Jste typická introvertka s vnitřní moudrostí.

     

    Být ženou inspirovanou touto mystickou bohyní je v tomto světě velmi obtížné. Stejně jako všichni praví vůdci, i vaše zkušenost díky podsvětí z vás dělá vizionářku s intuitivními znalostmi. Ženy archetypu Persefona hledají neustále spřízněné duše, s nimiž by mohly vést oduševnělé rozhovory. Jste také archetypálním dítětem, ze kterého vyzařuje optimismus a naděje, navzdory tomu, že putujete temným podsvětím. Během té cesty „odevzdáváte“ zbraně a získáváte moudrost.

  • 6.

    Bohyně manželství a narození: Héra

    Autor: iStock

     

    Manželka a sestra nejvyššího boha Dia dbala na posvátnost a neporušitelnost manželských svazků. Přestože byla bohyní manželství, byla taky velmi žárlivá a pomstychtivá. Byla ochránkyní žen. Pokud jste extrovertka, která se neustále někde angažuje, zejména pokud jde o ženská práva, zaměřujete-li se na partnerské vztahy, stabilní rodinu, budete pravděpodobně Hérou.

     

    Jste jako Héra taky velmi temperamentní, moudrá a vidíte daleko do budoucnosti. Užíváte si rodinného tepla, stability a svého postavení, které přichází z manželství s mocným mužem. Jako Hera si ceníte intimity a loajality. Váš dar spočívá v tom, že dokážete vyvážit mužskou a ženskou energii prostřednictvím vztahů, ať už mezi páry nebo přáteli.

  • 7.

    Bohyně lovu, světla a ochránkyně přírody: Artemis

    Autor: iStock

     

    Máte ráda přírodu a zvířata? Jste nadšená, když se můžete procházet lesem, u řeky nebo u moře? Pak jste pravděpodobně archetypem bohyně Artemis. Artemis představuje nezávislého ženského ducha, tedy ženu, se kterou si není radno zahrávat. Byla sestrou a dvojčetem nejkrásnějšího z olympského bohů Apollóna a svou krásou se mu vyrovnala.

     

    Jste divoká, nezávislá, spíše introvertní. Máte čistou duši a velmi vám záleží na osudu naší planety. Jste také praktická, dobrodružná a dáváte přednost samotě. Jste si jistá sama sebou a považujete se za dokonalou. Ochraňujete taky malé děti a zvířecí mláďata. Pokud máte mít vedle sebe nějakého muže, pak to musí být člověk, který respektuje vaši potřebu být občas sama i to, že někdy raději mlčíte.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz