Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co platí na vašeho šéfa? Prozradí to znamení, ve kterém se narodil!

/
  • (iStock)
    19. března 2019 ● 06:00

    Každý nadřízený má své pozitivní i negativní vlastnosti. Jaký je ten váš ve skutečnosti a co na něj platí? Stačí, když si zjistíte, v jakém slunečním znamení se narodil. Hvězdy vám pak poradí, jak s ním jednat. Možná budete překvapení!

    Pokud jde o nadřízené, neuškodí o něm něco vědět. Jak se mu dostat pod kůži, nebo kdy je lepší se mu vyhnout? To vám prozradí znamení zvěrokruhu, v němž se narodili.

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani vyžadují od podřízených plné nasazení. S nimi se prostě flákat nemůžete. Jsou plní nápadů a chtějí stále víc a víc. Mají prudší povahu, ale obvykle jsou jako šéfové oblíbení a lidé s nimi rádi pracují. Berani jsou totiž taky spravedliví, takže pokud budete odvádět skvělé výkony, rádi vás odmění. Pozor, pokud něco ale pokazíte, servítky si Beran nebere a pěkně od plic vám to spočítá.

    Jak na něj? Musíte být spolehliví a přesní, nic nesmíte dělat napůl. Jinak s Beranem nevydržíte.

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci někdy působí jako flegmatičtí pohodáři, ale ve skutečnosti je to jen zdání. Jsou velmi praktičtí a uvědomují si sílu, která pramení z kolektivu. Budou vás podporovat, nikdy vám nebudou stát za zády a hlídat každou vaši chybičku, ovšem nakonec budou chtít vidět výsledky.

    Jak na něj? Býci jsou rozvážní a takové má rád i své podřízené. Pokud jste plašani, asi vám to spolu nebude moc klapat.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci jsou komunikativní a dokážou výborně navazovat kontakty. Umí taky odhadnout požadavky na trhu, takže bývají obvykle úspěšní. Jsou extrémně pracovití a někdy to až přehánějí, a totéž vyžadují od ostatních – tedy i od svých podřízených. Nesnášejí, když někdo nedotáhne věci do konce. Pozor na ně, bývají hodně náladoví a velmi často podřízení netuší, co od nich očekávat.

    Jak na něj? Blíženci dokážou ocenit pracovitost a přesnost. Když budete navíc přicházet stále s novými nápady, máte u nich vyhráno.

     

  • 4.

    Rak

     

    Autor: iStock

     

    Raci jsou citliví a někdy náladoví. Velmi často mění své oblíbence, takže s nimi si nemůžete být nikdy ničím jistí. Jsou ale taky vnímaví, bohužel někdy až přecitlivělí. Nesnášejí hádky a konflikty, rádi vsadí na jistotu a někdy jsou až moc opatrní. Od svých podřízených vyžadují pracovitost, loajalitu a svědomitost.

    Jak na něj? Raci šéfové mají rádi serióznost a dají na vnější dojem. To tedy platí i o tom, co máte na sobě. U nich zvítězí klasika.

     

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi jsou rození vůdci a šéfování jim dělá dobře. Cokoli dělají, dělají naplno. Totéž ale chtějí po ostatních. Jsou to profíci každým coulem a nemají problém podělit se o svoje poznatky a zkušenosti. Mají jednu vadu či slabost – milují lichocení a pochvaly. Někdy u nich tedy bodují spíše pochlebovači než pracanti.

    Jak na něj? Mají rádi svědomité lidi, kteří dokážou svoje schopnosti prodat. No a když ho ještě někdy pochválíte, máte jeho pozornost v kapse.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny jsou duší i tělem profesionálové, kteří pracují naplno. Jsou přesní, pečliví, někdy bohužel až moc pedantní a puntičkářští. Nejsou malicherní a dokážou ocenit, když se vám něco podaří. Nehledejte u nich ale kamarádský přístup, rádi si drží odstup.

    Jak na něj? U Panny zapomeňte na flákání, to naprosto nesnášejí. S vaší kariérou by byl konec.

     

     

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy patří mezi nejlepší šéfy. Od podřízených vyžadují spolupráci a své lidi vedou s nadhledem a tolerancí. Málokdy mají špatnou náladu a pohoda je pro ně v pracovním procesu důležitá. Šéfové v tomto znamení jsou spravedliví, rozvážní a skvěle řeší konflikty. Jejich jedinou slabinou je občasná váhavost a nerozhodnost, která je pro Váhy typická.

    Jak na něj? Hlavně za ním nechoďte a nepomlouvejte kolegy. To nesnáší. Váhy jsou citlivé na atmosféru na pracovišti.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou cílevědomí šéfové, kteří jdou tvrdě za svým cílem. K podřízeným jsou proto dost nároční a nic jim nesleví. Vyžadují tvrdou dřinu a rychlé výsledky. Nespokojenost dávají velmi výrazně najevo. Jsou taky dobří psychologové a dokážou podpořit nadání podřízených.

    Jak na něj? Na šéfa Štíra musíte jedině tak, že budete makat a odvádět perfektní práci. Pokud vám něco vytkne, hlavně se neurazte.

     

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci milují upřímnost. Jsou pyšní na to, že s každým mluví narovinu a druhým se dívají přímo do očí. Nesnášejí lži a intriky, a od podřízených očekávají oddanost. Na oplátku dokážou být velmi velkorysí. Pokud mu padnete do oka, můžete mít jistotu, že vás vytáhne hodně vysoko.

    Jak na něj? Střelci dokážou ocenit vynalézavost a rychlost. A určitě neuděláte chybu, když budete dávat najevo loajalitu.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou přísní šéfové, pracovití, se smyslem pro povinnost. Mají rádi, když je všechno dopředu a dobře naplánované. Vyžadují absolutní disciplínu a poslušnost. Bohužel jsou trochu šetrnější než jiná znamení, takže moc neradi přidávají. Spíše než prémie nebo zvýšení platu očekávejte slovní pochvalu.

    Jak na něj? Kozorohům v ničem neodporujte, to nesnášejí. Mají jen svou pravdu.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři většinou netouží po tom, aby vám dávali příkazy a řídili ostatní. Mezi šéfy moc Vodnářů tedy nenajdete. Jsou to individualisté, inteligentní lidé, kteří nesnášejí hloupost a nudu. Proto ocení podřízené, kteří samostatně pracují a myslí a nechodí za nimi s každou malicherností. Někdy je těžké s nimi vycházet, protože jsou extrémně pracovití.

    Jak na něj? Vodnáři milují houževnatost, takže ocení, když se při nějakém nezdaru nevzdáte a budete pokračovat dál.

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby také nejsou z šéfování moc nadšené, většinou se samy pro tuto funkci nerozhodnou, ale někdo jiný je doporučí. Dokážou firmě vydělat peníze, ale spíše úsporou na úkor zaměstnanců. Nejsou moc systematické a pevnou vůli taky moc nemají. Mezi podřízenými nemají oblíbence a všem měří jedním metrem. Dají na své pocity a často posuzují věci podle momentální nálady.

    Jak na něj? Rybám se zkuste přizpůsobit, a hlavně pozor na jejich nálady.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz