Můj porod, moje síla! Podporujeme festival o porodech, pomoci můžete i vy

Video se připravuje ...
Podporujeme festival o porodech, pomoci mu můžete i vy
VIDEO: Hnutí za aktivní mateřství
Sdílej na facebooku
15. března  2019 
 09:23

Festival o těhotenství, porodu a rodičovství je neziskový projekt, který probíhá u příležitosti Světového týdne respektu k porodu. Letos se přesouvá do nových krásných, ale nákladnějších prostor, a shání proto peníze na svou podporu. Náš web s festivalem dlouhodobě spolupracuje. 

Už počtrnácté se letos koná Festival o těhotenství, porodu a rodičovství. Vydat se na něj můžete v týdnu od od 13. do 19. května do Sněmovní ulice na pražské Malé Straně. Letošní motto? Můj porod, moje síla! 

Náš web festival dlouhodobě podporuje, protože vnímáme jeho přínos k tolik potřebné debatě o českém porodnictví. To se sice za poslední čtvrtstoletí v ledasčem změnilo k lepšímu, ale bohužel ještě stále mnohde převažuje nemocniční rutina a chybí reakce na nové vědecké poznatky týkající se průběhu porodu. 

Chcete festival, kde se navíc můžete dozvědět ledacos nového či si můžete koupit něco, co se vám hodí, podpořit? Můžete tak učinit na portálu HITHIT přímo ZDE. Každá stokoruna se počítá. 

Festival je součástí akcí doprovázejících Světový týden respektu k porodu, který každoročně vyhlašuje AFAR – Frankofonní aliance za respektovaný porod. Cílem je upozornit na celospolečenský dosah fenoménu porodu a napomoci prosazování nejnovějších výsledků vědeckých výzkumů v porodnické praxi. Pořádá ho Hnutí za aktivní mateřství

Jde o sedmidenní maraton přednášek, diskusí, filmových projekcí a workshopů na téma porod, těhotenství, péče o děti, ekologie. Součástí festivalu je vzdělávací expozice porodních pomůcek a zároveň expozice HOMO ECOLOGICUS – o vůči přírodě i člověku šetrných prostředcích použitelných v těhotenství, při porodu a v péči o děti.

Můžete se těšit na:

  • přednášky, semináře a workshopy pro těhotné a jejich rodiny,
  • interaktivní přednášky a projekce pro žáky a studenty,
  • semináře pro zdravotníky,
  • filmové projekce,
  • obchůdek se vším, co k těhotenství, porodu a péči o děti patří,
  • prodej knih,
  • poradny dul, porodních asistentek a laktačních poradkyň,
  • občerstvení a
  • originální dětský koutek.

Vstup do expozice, na sdílecí skupinky a večerní program je volný. Můžete tedy navštívit Dělohu, Porodní sál, Porodní pokojík, Obchůdek, Homo Ecologicus, nakoupit knihy či se občerstvit u baru. A promyslet, na kterou přednášku si koupíte vstupenku.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku