Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální tanzanské rituály: Uřezané kusy dětí měly zajistit bohatství

Autor: ČTK - 
4. března 2019
21:55

Policie v Tanzanii zatkla 65 místních léčitelů kvůli rituálům, při nichž bylo zavražděno nejméně deset dětí. Případy se staly v lednu a mnoha dětem byly uříznuty části těl. Někteří Tanzanci i občané okolních zemí věří, že rituály, při nichž se použijí části lidských těl, zajistí bohatství a štěstí.

Policejní inspektor Simon Sirro citovaný stanicí BBC řekl, že nařídil, že všichni, kdo se zabývají tradičním léčitelstvím, k tomu musejí získat licenci. „Požádali jsme o pomoc také další instituce, náboženské vůdce a politiky,“ řekl Sirro.

Zatím je známo, že deset dětí bylo za účelem rituálu zavražděno v jihozápadní oblasti Njombe a neznámý počet dětí v Simuyu na severu Tanzanie. Jedno z těchto dětí byl pětiletý Goodluck Mfugale.

Vyznavači rituální praxe považují za zvlášť účinné části těl albínů. Není ale jasné, zda některé z deseti mrtvých dětí trpělo albinismem, tedy poruchou tvorby melaninu, což způsobuje světlé zbarvení kůže. V Tanzanii se tento jev objevuje u jednoho z 1400 lidí, zatímco v západních zemích je tento poměr 1:20.000.

Dannero ( 4. března 2019 22:58 )

dokud budou věřit že jim štěstí a bohatství zajistí uřezané části těl dětí, pak je jejich budoucnost opravdu hodně špatná.Někdo by jim měl vysvětlit že štěstí a bohatství začíná tam kde končí hloupost a naivita.

Zobrazit celou diskusi