Manžel nechápal, z čeho je žena tak unavená. Tak mu to namalovala!

Foto: Mattea Goff
Sdílej na facebooku
14. července  2019 
 06:00
Muži často nemají ani zdaleka tušení, co všechno obnáší být čerstvou maminkou a běhat od rána do noci kolem miminka. Svérázná Američanka Mattea zvolila originální a hodně vtipný způsob, jak svému muži vysvětlit, proč bývá po ránu protivná a hysterická! Pobavíte se!

Po další z probdělých nocí s novorozenou dcerkou se dvojnásobná maminka Mattea Goff rozhodla, že pouhá slova jí nestačí, aby dokázala vysvětlit svému nechápajícímu muži, proč u snídaně neoplývá zrovna nejlepší náladou a rána jsou u nich doma poněkud těžká. Sedla si a během chvilky načrtla sérii obrázků, které zcela jasně vypovídají o nočním životě v jejich domácnosti. Své kresby si vyfotila a sdílela s přáteli na facebooku, kde sklidily neuvěřitelný ohlas. Jsou totiž hodně povedené a hlavně pravdivé, takže se v nich našli desetitisíce maminek po celém světě, které by, stejně jako Mattea, daly království za trochu spánku, což jim ovšem není přáno a jejich manželé se pak upřímně diví, proč mají doma nevrlou protivu!

„Úžasný nápad! Neskutečně zábavné a zároveň inspirativní, obrovská podpora pro ostatní zoufale nevyspalé maminky. Pohladilo mě to na duši,“ napsala jedna z nich na facebook. A další přidala podobný komentář: „Brilantní! Zavzpomínala jsem si na dobu, kdy byly moje dcery malé a já ve dne v noci fungovala jako „dobrovolná dojnice.“ Věřte mi, jsem opravdu vděčná, že mám zdravé děti, ale nic člověka nedokáže připravit na to, jak jsou první měsíce s kojencem fyzicky i psychicky náročné, cítíte se tak ztracená.“ A to jsou jen dvě z mnoha tisíc reakcí, které texaské mamince stále přicházejí!

První obrázek ukazuje, jak dokonalou idylu si spolu s manželem vysnili. Rozkošné a spokojené miminko sladce spinká ve své postýlce, hned vedle mámy a táty. Pod tímto náčrtem je pak skutečnost, totiž jak vypadá situace po dvou hodinách od ulehnutí: miminko pláče, máma se okamžitě probouzí a běží k němu, tatínek klidně spí zdravým spánkem.

Ta jsme si to vysnili
Ta jsme si to vysnili
Autor: Mattea Goff

Následující kresby naprosto věrohodně znázorňují průběh „běžné“ noci novopečené maminky. A není to ani zdaleka tak růžové a sluncem zalité, jak si představovali mnohé z nás. Probuzení, křik, hlad, vstát, vyndat potomka z postýlky, nakrmit, přebalit, ukonejšit a (hurá) zase na chvíli usnout. A tak pořád dokola po celou noc!

Autor: Mattea Goff

Další z obrázků prozrazuje, co se klimbající Mattee honí hlavou, zatímco kojí svou dceru: „Už opravdu potřebuju ostříhat nehty.“ A vzápětí následuje ublinknutí přímo na prostěradlo. „Budu to muset dobře vyčistit,“ je další z polobdělých myšlenek. Co se děje na druhé straně postele? Ano, tatínek spokojeně chrápe, vždyť nemá bradavky, takže není potřeba, aby se angažoval. A nevyruší ho ani usilovný řev.

Autor: Mattea Goff

Miminko od prvního nočního krmení zůstává u maminky v posteli, protože ta žije v marné naději, že tím bude kojení a opakované buzení přece jen o něco příjemnější a pohodlnější…

Autor: Mattea Goff

... Jenže to moc nefunguje, dcerka se dožaduje svého práva a maminka je čím dál vyčerpanější, cítí se úplně bez energie a na konci sil, už teď ji děsí představa, že za pár hodin vstává a čeká ji další náročný den! Zamlaská znovu na chrápajícího manžela a snaží se ještě na chvíli zabrat.

Autor: Mattea Goff

A nakonec to nejlepší! Je tu ráno, Mattea si připadá jako přejetá parním válcem, miminko vedle ní sladce oddychuje a muž se budí se zářivým úsměvem a slovy: „Krásné dobré ráno, miláčku! Skvěle jsem se vyspal, nechceš se pomazlit?“

Sdílej na facebooku
Autor: Simona Procházková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy