Zlomené srdce si léčila v posilovně. Jak dokázala shodit přes 40 kilo?

Siana začínala na váze sto osmnáct kilogramů.
Foto: Instagram.com
10. února  2019 
 06:00

Už jsou tomu čtyři roky, co Sian Ryan zahájila svůj boj s nadbytečnými kily. "Při pohledu na sebe jsem si řekla, že tohle už by stačilo," svěřila se Sian. Po několika neúspěšných pokusech zhubla o prvních devět kilogramů. Bohužel je však během krátké doby nabrala zpět, a to i s pár dalšími. "Byla jsem ve vztahu, který se celý točil okolo jídla. Neustále jsme chodili do restaurací a po večerech popíjeli na baru," vzpomíná Sian.

Až po osmi měsících začala brát Sian hubnutí vážně. Bohužel okolnosti, které ji k tomu přiměly, nebyly zrovna přívětivé. "Přítel se se mnou rozešel o romantickém víkendu stráveném za městem. Absolutně jsem to nečekala," říká Sian. Pak zvolila jako účinný únik od zlomeného srdce nedalekou posilovnu... 

Zármutek a vztek tak léčila cvičením a z rozchodu vzešlo něco neuvěřitelně pozitivního. Sian se po návratu domů zapsala do dvanáctitýdenního programu a trénovala každý den. Její láskou se stalo posilování. "Ten pocit budování síly a zároveň hubnutí mě popoháněly kupředu. Soustředila jsem se jen na program a neotáčela se zpět za minulostí," tvrdí Sian.

Sian začínala na váze sto osmnáct kilogramů a podařilo se jí zhubnout na devětasedmdesát. Téměř čtyřicetikilový úbytek také zapříčinil výrazný pokles v konfekční velikosti, a dokonce se Sian zmenšila velikost nohy! Nejvíce si ale užívala sebevědomí, díky kterému už se nemusela skrývat ve volném oblečení. Dnes je opravdu šťastná a už nebojuje s úzkostmi.

Na začátku hubnutí Sian jedla okolo dvou tisíc kalorií. Do své stravy začala zařazovat více zeleniny a učila se určovat správné velikosti porcí i odhadovat nutriční a kalorické hodnoty jídel. Po nabytých znalostech a zkušenostech dnes konzumuje okolo sedmnácti set kalorií denně, drží se stravy s vysokým obsahem bílkovin a přijaté kalorie si zapisuje do mobilní aplikace.

V praxi její bílkovinná dieta vypadá tak, že jakmile splní příjem bílkovin, dovolí si zbytek kalorií přijmout i v nezdravém jídle, jako jsou čokoláda nebo brownies. Do svého jídelního režimu také začleňuje přerušovaný půst, a to v poměru 16:8. Ve večerních hodinách je pro ni totiž nejtěžší odolat nástrahám diety, a tak si dobu, kdy přijímá potravu, nastavila od poledne do osmé hodiny večerní.

Její jídelníček většinou vypadá následovně.

Oběd:  těstoviny (z fazolí) s kuřecím masem, rajčaty a česnekem

Svačiny:  okurek a paprika s hummusem, jahody a ořechy, řecký jogurt s nízkým obsahem tuku (skyr), zdravé brownie se slaným karamelem, vysokoprocentní hořká čokoláda

Večeře:  sýrová vaječná omeleta s cibulí a salátem, krůtí rolky s okurkou a paprikou nebo proteinový koktejl či tyčinka

Sian aktuálně silově cvičí pětkrát týdně, a to hned zrána okolo šesté hodiny. Dále se také snaží ujít denně deset tisíc kroků. A jak zůstává motivovaná? Jednoduše cvičí tak, aby ji to bavilo. Neustále vymýšlí nové cviky a tréninky si sestavuje co nejpestřejší. Nastavuje si pravidelně malé cíle, a ty se snaží plnit. V neposlední řadě se také obklopuje lidmi, kteří jsou jí inspirací, ale i ona sama se snaží inspirovat ostatní. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji