Otcové a dcery: Jaké úžasné věci spolu můžou sdílet jen oni dva?

  • Otcové a dcery: Jaké úžasné věci spolu můžou sdílet jen oni dva?
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    30. ledna  2019 
     06:00

    Láska, kterou cítí dcery ke svým otcům, je odlišná od té, kterou cítí ke své mámě. Moc dobře vím, co jsem kdysi jako malá holka sdílela se svým tátou a co bych nikdy nemohla sdílet s mámou. To samozřejmě neznamená, že by měl být jeden z rodičů důležitější než ten druhý. Ale některé věci jsou prostě jiné. Kterých pět věcí sdílejí pouze a jen dcery se svými otci?

    Žádný jiný muž neovlivní ženu tak moc jako její otec. Buď ji pro život posílí, nebo zraní. Ten správný táta má s dcerou nevysvětlitelné spojení. Co spolu sdílejí jen oni dva?

     

     

     

  • Je to jejich první láska

    Autor: iStock

     

    Dokážete popsat svou lásku k tátovi? Co jste jako holka cítila? Většinou spousty obdivu, úcty a něhy. Táta je první člověk, kterého jste milovala celým svým srdcem! Byl to on, kdo vás vzal do parku, na zmrzlinu, na řetízkový kolotoč nebo vás učil jezdit na kole. On vás chránil před mámou, když se zlobila, smál se vašim žertům, četl vám pohádku před spaním. Prostě první velká chlapská láska!

     

  • Je to jejich největší hrdina

     

    Autor: iStock

    Kam se na tátu hrabe Superman nebo Spiderman. Táta je prostě největší hrdina, a nemusí mít žádnou kouzelnou hůlku. Má sílu tak nějak přirozeně. Táta je světlo v nejtemnějších chvílích, naděje v krizových situacích a dodá vám odvahu, když vás přemůže strach. Jen s tátou máte pocit, že všechno bude zase v pořádku, i když se to nezdá. Dokonce i tehdy, když neexistuje žádné řešení, pouhý fakt, že řekne, že je s vámi, vás uklidní. A to dokážou jen hrdinové.

  • Je jejich zrcadlem

    Autor: iStock

     

    Máma je pro dcery vzorem, ale taky konkurencí, spoluvytváří hlavně jejich emoční identitu. Táta je idolem, od kterého se učí, jak se chovat k opačnému pohlaví. Táta taky umožňuje proniknout do mužského světa a jeho charakteristik, jako jsou věcnost, výkonnost a racionalita. Táta je zrcadlo, v němž se dcera učí číst hodnotu ženství a vytváří si představu o svém budoucím partnerovi. Táta významně utváří sebevědomí dcer a ukazuje jim, jak se prosadit.

     

  • Vždycky dává jistotu

    Autor: iStock

     

    Táta vám dává na jedné straně nezávislost, ale taky na druhé straně jistotu, že se můžete kdykoli vrátit a on vás podpoří. Otec, který vás miluje, nežárlí a podporuje vás ve všech projektech, které si vymyslíte. Vyjadřuje vám podporu, chválí vás a poradí vám, když potřebujete. Důvěřuje vám a vašim rozhodnutím. Je základním pilířem ve vaší výchově (samozřejmě spolu s matkou).

     

  • Dává dcerám svobodu zvolit si to, co chtějí

    Autor: iStock

     

    To je jeden z nejcennějších darů, které může dcera dostat od táty. Svobodu rozhodování, a to nejen v tom, co budete dělat, ale i v tom, jakého partnera si toužíte vybrat. Berte to jako výsadu, kterou vám dává muž, jenž vás miluje tak moc, že vám nebude svazovat křídla.

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku