Trojnásobnou mámu motivovala k úbytku 23 kilogramů fotografie z pláže

Fotografie od moře se svou rodinou jí motivovala k celkové proměně.
Foto: Instagram.com
22. prosince  2018 
 06:00

Šestatřicetiletá Danielle Doan si prošla svou proměnou už před devíti lety. Trojnásobná máma se ale snaží neustále na své postavě pracovat a své odhodlání sdílí se svými fanoušky na Instagramu. "Když jsem před devíti lety uviděla fotku se svými dětmi na pláži, věděla jsem, že se něco musí změnit. Měla jsem na sobě těhotenské oblečení, ale mému nejmladšímu synovi už byl rok," vzpomíná Danielle. 

Danielle zahájila hubnutí v roce 2009, a to s váhou čtyřiaosmdesát kilogramů. Už za pouhé tři měsíce dokázala zhubnout o více než jedenáct kilo. Za rok se úbytek vyšplhal na osmnáct kilogramů a posledních pět jí zabralo pouhé tři měsíce.

Diet Danielle prostřídala hned několik. Netají se tím, že musela zjistit, co jejímu tělu vyhovuje nejvíce. Nejdříve oslovila skupinu odborníků, ta jí vypracovala stravovací plán na míru a poté se přihlásila do jednadvacetidenního programu, který se zaměřoval na kontrolu velikosti porcí.

Žádný z uvedených plánů jí ale při dlouhodobém dodržování nevyhovoval. Chtěla se cítit šťastná a hubnout i bez striktních pravidel. S už nabytými zkušenostmi zvládla správně jíst i bez cizího dozoru.

"Naučila jsem se základům, které mi daly volnost ve výběru jídla, a to bez nutnosti počítat kalorie. Občas jsem i bez výčitek zhřešila a pozorovala jsem, jak tělo na odlišná jídla reaguje," říká Danielle. "Nepočítám kalorie, protože mě to příliš stresuje," dodává.

Jednodenní jídelníček podle Danielle

Předtréninkové jídlo: 2 natvrdo uvařená vejce, banán s arašídovým máslem

Potréninkové jídlo: čokoládový mléčný koktejl (130 kalorií, 20 g bílkovin)

Snídaně (2 hodiny po potréninkovém jídle): nutriční nápoj s hrstí baby špenátu

Oběd: krůtí masové koule se zelenými fazolkami, mrkví a hnědou rýží, trocha ovoce

Svačina: proteinová tyčinka, mrkev s dipem z řeckého jogurtu, trocha ovoce

Večeře: kuřecí maso s brokolicí a batáty

Danielle do jídel přidává zdroje zdravých tuků, jako jsou avokádo, olivový olej a lžička kokosového oleje do koktejlů. "Každý týden si dávám jedno nezdravé jídlo, abych uspokojila chutě a neměla tendenci pravidelně hřešit," vysvětluje Danielle.

Od samého začátku Danielle cvičila jen doma podle DVD, které bylo součástí jejího prvního dietního plánu. "Domácí cvičení jsem nikdy nevyměnila za posilovnu. Zrovna teď jsem dokončila osmdesátidenní intenzivní cvičební program," říká Danielle, která díky němu zvládla shodit posledních pár kilo a vybudovat si tzv. pekáč buchet.

Vedle cíle v podobě čísla na váze ale Danielle dosáhla také absolutní volnosti v jídle. Čeho si cení, je také množství energie, které neměla ani ve dvaceti letech. Ze svých nohou přestala mít komplexy a seznámila se díky hubnutí se spoustou lidí, kteří se stali jejími blízkými přáteli. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji