Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejlepší triky proti stresu, které musíte vyzkoušet v roce 2019! Co zabere na vaše znamení?

/
  • (iStock)
    21. prosince 2018 ● 06:00

    Nový rok bude velmi akční a ve znamení zpřísňování. Bude nutné se více kontrolovat a také se zaměřit na vlastí sebevědomí. Rok 2019 přinese i spoustu stresujících momentů a situací, takže je důležité naučit se pracovat se stresem, aby vás nepřeválcoval. Vyberte si antistresující metodu podle vašeho slunečního znamení.

    Stres je v dnešní hektické době všude kolem nás. Pokud máte pocit, že jste nabití úzkostí a stresem, zkuste s tím něco udělat. A řiďte se vaším horoskopem, každému totiž prospěje něco jiného.

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Nezávislí Berani jsou plní energie. Když to přeženete, stres vás doslova pohltí. Vám prospěje, když budete často chodit, ideálně do kopce ve svém okolí, nebo zajdete do tělocvičny třeba na HEAT, při němž se simuluje vysokohorská turistika. Vám proti stresu pomůže jedině fyzická aktivita!

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci, vy jste tvrdohlaví a velmi intenzivní, takže stres musíte neutralizovat něčím, co vám skutečně pomůže. Ideální způsob zvládání stresu je boxovací pytel nebo posilovna, kde ze sebe vydáte maximum.

     

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci, vy jste dvě osoby v jedné, takže někdy jste ve stresu, jindy zase v pohodě. Pokud se budete chtít v roce 2019 vyhnout stresu, musíte se věnovat uklidňujícím aktivitám typu pletení, háčkování nebo malování. To je dost kreativní, takže se nebudete nudit, a zároveň dostatečně relaxační.

     

     

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raci jsou citliví a mají tendenci být defenzivní, jakmile se rozčilí. Pozor si dávejte v roce 2019 na kritiku, kterou nelibě nesete. Ideální metoda proti stresu? Zajděte někam, kde budete sami, ponořte se do svých myšlenek a dýchejte.

     

     

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi jsou králové džungle. Obecně jsou velmi sociální a nejsou rádi sami. Pokud budete cítit, že se blíží stres, nebo už zažíváte stresující chvíle, pomůže vám společnost druhých lidí. Bavte se, sledujte filmy, běžte do restaurace. To je pro nejlepší způsob relaxace.

     

     

     

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Pro analytické a rezervované Panny je nejlepší antistresový způsob luštění křížovek. Křížovky, logické hry, šachy – tyhle hry vám umožní soustředit se na něco jiného a až skončíte, budete schopné vyřešit i to, na čem jste se předtím zasekly. A efektivně.

     

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Pokud se dostanou do stresu Váhy, musí zavolat příteli a dát si s ním třeba kafe. Váhy jsou společenské a cítí se dobře mezi lidmi. Pro vás bude relaxací rozhovor s blízkým kamarádem a pomůže vám to nalézt rovnováhu.

     

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři, vám proti stresu zaručeně pomůže něco manuálního, třeba tvoření s plastelínou nebo slizem. Sliz je velmi populární nejen pro děti, ale radost přinese i dospělým. Stejně tak vám pomůže nějaký praktický projekt, při kterém můžete prokázat svou vynalézavost i vášeň. Jakékoli řemeslo, třeba výroba šperků, vás zbaví stresu.

     

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Neklidní a dobrodružní Střelci se musí zbavit stresu jedině nějakou dlouho túrou. Nazujte si tenisky, běžky nebo sedněte na kolo a vyřešte své starosti v přírodě. To vám zaručeně vyčistí hlavu.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Konzervativní a disciplinovaní Kozorozi se vyléčí zapálenou svíčkou nebo hromadou sušenek. Jen to nepřehánějte s množstvím. Ideální kombinace je voňavá svíčka, napuštěná vana s horkou vodou a nějaké dobroty.

     

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnářům proti stresu pomůže práce s rukama. Mají totiž kreativní duši, a právě kreativní činností se zbaví úzkosti a starostí. Můžete zkusit naprosto cokoli, kde musíte použít ruce. Je to jen na vás.

     

     

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou intuitivní a citlivé duše, které bývají častěji než jiná znamení ve stresu. Vám pomůže, když dáte svoje myšlenky na papír. Je to skvělý způsob, jak pracovat prostřednictvím svých pocitů na zklidnění. Třeba napíšete román!

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz