V šestnácti vážila 127 kilo a spolužáci ji šikanovali. Po roce hubnutí přišel šok!

Josie byla kvůli své váze ve škole šikanována.
Foto: Instagram.com
25. listopadu  2018 
 06:00

Lidé touží zhubnout z důvodů jak zdravotních, tak i čistě estetických. Šestnáctiletá Josie byla kvůli obezitě dokonce i terčem posměchu a šikany. Příspěvky štíhlých žen na Instagramu ji dohnaly k několika pokusům o dietu, ty bohužel skončily opakovaným přejídáním a utápěním se v sebelítosti. Pak ale nastal zlom, který Josie změnil život.

Ten večer, kdy se Josie svlékla do spodního prádla a podívala se do zrcadla, vážila sto dvacet sedm kilogramů. "Udělala jsem si fotky z různých úhlů a změřila si tělní obvody. I když jsem věděla, že mě čeká dlouhá cesta, nedokázala jsem skrýt nadšení z blížící se proměny," vzpomíná Josie. 

Vyřadit nezdravá smažená jídla a zařadit do života více pohybu je vždy krok tím správným směrem. Už po pár dnech tak Josie začala zaznamenávat první úbytky. Následně v jídelníčku snížila příjem sacharidů, zcela vyřadila jednoduchý cukr a pečlivě si hlídala pitný režim.

Její otec Mark ji v hubnutí podpořil, a to tím, že se k ní přidal. "Vzájemné soupeření nás oba motivovalo k lepším výkonům," říká Josie, která se po redukci třiceti kilogramů rozhodla udělat další krok, a to začít chodit do posilovny. Vedle dodržování jídelníčku a běhání tak začala i pravidelně cvičit.

Zatímco zpočátku byl Instagram spíše zdrojem nenávisti, časem se stal motivačním nástrojem. Josie díky této sociální síti získala velkou podporu od svých sledovatelů. "Vypadáš skvěle!" zněly komentáře pod srovnávacími fotografiemi. U příspěvků s jídlem prosili fanoušci o recepty a žádali Josie o rady k dietě.

S podporou, které se jí skrze Instagram dostalo, nikdy o svém rozhodnutí zhubnout nezapochybovala. S každým dalším sledujícím její chuť pro boj proti nadváze rostla. "Nevzdávej to a pokračuj," podporovala Josie zpětně své fanoušky, kteří se pustili do proměny spolu s ní. "Každý večer jsem alespoň hodinu strávila odepisováním těm, kdo mi poslali zprávu," vzpomíná Josie.

Dnes váží osmnáctiletá Josie třiašedesát kilogramů, což je polovina její původní váhy. Co vypadalo zpočátku jako pouhá dieta, se změnilo v osudovou zkušenost, která jí nadobro změnila život. Jako oficiální ukončení proměny Josie zvolila den, kdy se ve třpytivých společenských šatech předvedla před spolužáky, rodinou a blízkými přáteli. 

Všechny své poznatky se Josie rozhodla sepsat do knížky. Ráda by tím pomohla v hubnutí ostatním, kteří se cítí se svou postavou nespokojeni. "Protože každý si zaslouží být šťastný, jako jsem teď já," tvrdí Josie. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji