„Na Jiráskově náměstí budou moci děti psát vzkazy Ježíškovi, vyrábět vánoční přání nebo jednoduchou vánoční ozdobu. V průběhu konání vánočního jarmarku se návštěvníkům představí řada divadel, lidových a dalších hudebních souborů,“ uvedla mluvčí radnice Jana Pondělíčková.

Chystají se i koncerty známých interpretů a v Ostravě tak vystoupí třeba Mirai, Perutě, David Stypka nebo Ondřej Ruml s kapelou.

Stříbná a smetenová barva

Trhy začnou 29. Listopadu, rozsvícení vánoční stromu se chystá na 2. prosince na Masarykově náměstí od 17 hodin. Trhy potrvají do 23. prosince.

Strom bude stejně jako v loňském a předloňském roce umělý, je deset metrů vysoký, 4,5 metrů široký a skládá se z více než 27 tisíc větví. Bude mít výzdobu složenou z ozdob z předchozích let včetně hvězdy se znakem města Ostravy na jeho špici. Strom bude nazdoben do stříbrné a smetanové barvy,“ vypočetla mluvčí. Instalace začne v příštím týdnu.

Přednášky i tanec

Na Jiráskově náměstí bude od 19. prosince ledový strom. Vše doplní další vánoční prvky, například taverna s rozhlednou, andělé či světelné brány. Rozšíří se i místa ke konzumaci jídla a nápojů. „Na Smetanově náměstí, kde budou pro návštěvníky připraveny workshopy, přednášky, taneční a hudební vystoupení a stánky s občerstvením,“ pokračovala mluvčí.

Návštěvníky budou provázet také nové dřevěné směrovky. Prodloužena trasa vánočního vláčku. V příštím týdnu začne v Ostravě i vánoční výzdoba ulic, kde bude rozmístěno 470 různých ozdob.

VIDEO: Ostrava hledá 170 zpěváků: O místa v amatérském sboru "na jedno použití" je velký zájem.