Brno
Plzeň
Olomouc

Vánoční Brno: Zimní bar, design i kino

Kdy: 29. 11. 2019 – 5. 1. 2020 (náměstí Svobody a Dominikánské náměstí) 22. 11. –23. 12. 2019 (Zelný trh a Moravské náměstí)
Rozsvícení vánočního stromku: 29. 11. v 17 hod. na náměstí Svobody

I v hlavní metropoli moravského kraje se lidé dočkají tradičních vánočních trhů, které se budou konat na čtyřech místech: náměstí Svobody,  Dominikánském náměstí, Zelném trhu a Moravském náměstí.

Trhy na náměstí Svobody budou nejrušnější a nadchnou každého, kdo se rád baví. Čeká vás tu každodenní bohatý kulturní program s živou hudbou různých žánrů. Mnoho druhů punčů a dalších oblíbených zimních nápojů ochutnáte v Zimním baru, stylové dárky nakoupíte nejen ve stáncích, ale i na akci December design Days.

Dominikánské náměstí bude patřit zejména rodinám s dětmi, pro které bude připravena Ježíškova pošta, vánoční dílny a dokonce i zimní kino. Dominantou trhu je velký dřevěný Halouzkův betlém nejen s dřevěnými, ale i živými zvířaty. Děti si budou moci pohladit ovce a kamerunské kozy z brněnské zoo. 

Na Moravském náměstí je hlavní atrakcí vyhlídkové kolo a kluziště. Zahřát se pak můžete ve velkokapacitním vyhřívaném šapitó.  Útulné vánoční trhy na Zelňáku se ponesou hlavně ve znamení řemeslných výrobků a tradic. 

Vánoční Plzeň: Hromadné zpívání koled

Kdy: 23. 11. 2019 - 23. 12. 2019
Rozsvícení vánočního stromku: 1. 12. v 18 hod. 

Vánoční trhy na plzeňském náměstí Republiky nabídnou svým návštěvníkům pohádkovou kulisu okolních, slavnostně vyzdobených, historických domů. 

Jedinečnou akcí plzeňského adventu je pak hromadné zpívání koled, kdy se 17. listopadu v 18 hodin na náměstí Republiky sejdou tisíce lidí a společně si zazpívají  známé české koledy. Na Štědrý den od 11.00 hodin bude k vidění živý betlém v podání ochotníků ze Starého Plzence.

Vánoční Olomouc: Projděte si punčovou stezku

Kdy: 22. 11. 2019 - 22. 12. 2019 (kluziště, kolotoč a omezený počet stánků bude v provozu do konce roku).
Rozsvícení vánočního stromku: 22. 11. v 18 hod. na Horním náměstí

Vánoční trhy se v Olomouci uskuteční přímo v historickém centru města na Horním a Dolním náměstí. Jejich velkou chloubou jsou desítky různých druhů punče - můžete ochutnávat náhodně nebo si projít punčovou stezku, která vás provede nejzajímavějšími nabídkami.

Těšit se dále můžete na vystoupení popových kapel i folkových souborů,  zabruslit si na veřejném kluzišti nebo si vánoční město prohlédnout z 33 metrů vysokého "olomouckého kola". Ti nejmenší se svezou na replice historického kolotoče a vyrobí přání v Ježíškově dílničce.