Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž vyhrál v loterii přes 10 miliard: Měl jsem los roztrhat, lituje se

Autor: ital - 
31. října 2018
15:30

Pro většinu lidí by to byla výhra snů. Rodina Jacka Whittakera však proklíná den, kdy se na ně „usmálo štěstí“ a vítězný los jim přinesl částku bezmála 320 milionů dolarů. Sám Jack říká, že mu peníze změnily život v peklo.

V roce 2002 si Jack Whittaker zakoupil los v loterii Powerball. Toho dne měl šťastnou ruku. Jeho sázka mu vynesla v přepočtu neuvěřitelných 10 miliard Kč. Od té chvíle se však všechno začalo měnit.

Jack se nejprve chtěl odměnit Brendě Higginbotham, prodavačce v obchodu, kde zakoupil los. Koupil jí dům, auto a přihodil v přepočtu 1,5 milionu. Pak se s lidmi, kteří potřebovali pomoc, roztrhl pytel. Začala za ním chodit spousta mužů i žen, kteří chtěli část výhry ukořistit. „Hodně z nich mělo rakovinu nebo umírající dítě. Lámalo vám to srdce a nejraději byste se pro ně rozdali,“ popsala jeho tehdejší situaci zmíněná prodavačka Brenda.

Později začal Jack rozhazovat peníze plnými hrstmi ve striptýzových klubech. Zprvu jej zaměstnanci tolerovali, ale později to s ním začalo jít z kopce. „Chodil ve špinavém oblečení a neoholený. Začal se chovat jako sobec, pro kterého jste museli udělat první poslední, protože měl víc peněz než bůh,“ popisovala Brenda.

V té době mu lupiči ukradli z auta kufřík, v němž měl více než 10 milionů Kč a který nosil všude s sebou. Na otázku, proč s sebou nosí tolik peněz v hotovosti, odpověděl jednoduše: „Protože můžu.“ Prodavačka Brenda a její zaměstnavatel byli krátce poté obviněni z pokusu o zdrogování Jacka a pokusu o jeho okradení. 

Krutá rána

Ze všech nejhůře snášela situaci Jackova vnučka Brandi Bragg (†16), která kvůli výhře přišla o všechny přátele. Dva roky nato zemřela na předávkování drogami. Jack pět let po výhře prohlásil, že již nemá žádné peníze, a dokonce čelil žalobě ze sexuálního obtěžování.

To však nebyl konec všech tragédií. Manželka od něho odešla a v roce 2009 zemřela jeho dcera Ginger Bragg, matka Brandy. Roku 2016 mu vyhořel dům, na nějž neměl pojistku. Dodnes proklíná den, kdy se mu podařilo vyhrát v loterii. „Manželka říkala, že jsme měli ten los roztrhat. Já si dnes přeju to samé,“ svěřil se pro News.com.au.

Zobrazit celou diskusi