Zřejmě si plánovali udělat hezký večer. Posezení v restauraci, nějaký ten alkohol a kdo ví co potom. Chování páru však v restauraci bylo podezřelé některému z přítomných, který si povšiml zjevně podroušeného stavu matky (34) malého dítěte, které s sebou měl pár v kočárku. Právě z obav o jeho zdraví proto kontaktoval Městskou policii hl. m. Prahy.

„Hlídka muže (34) a ženu odpovídající popisu zastihla, jak právě vychází z provozovny,“ popisuje mluvčí městské policie Irena Seifertová. „Žena byla od začátku agresivní, odmítala prokázat svoji totožnost a chtěla odejít domů. Doprovázející muž hlídce sdělil, že k ženě ani dítěti není v žádném příbuzenském vztahu a z místa se vzdálil.“

„Že nejsem otec? Já se spletl"

Žena se posléze legitimovala a na orientační dechové zkoušce nadýchala hodnotu 1,76 promile, což je hodnota představující střední až těžký stupeň opilství. Tím by se mohlo zdát, že je případ vyřešen, avšak na místo se vrátil muž, který ženu předešle opustil. Ten se zčistajasna „rozpomněl“, že vlastně je otcem dítěte, a hlavně se mu nelíbilo počínání strážníků, takže je fyzicky napadl.

„Této situace se pokusila využít čtyřiatřicetiletá žena, která popadla své dítě do náruče a z místa začala utíkat,“ uvádí mluvčí. Možná spoléhala na to, že její partner vycvičené strážníky zadrží na dobu nezbytně nutnou. V tomto případě se oba přepočítali, poněvadž muž skončil záhy v poutech a ženu běžící s dítětem nebylo pro dalšího strážníka těžké doběhnout a zadržet. Případ bude nyní řešit Policie ČR i odbor sociálně-právní ochrany dětí. Děťátko z kočárku skončilo v péči příbuzné.