Půvabnou modrookou herečku Evu Vejmělkovou si diváci pamatují hlavně jako krásnou blondýnku Píšťalku, která popletla hlavu Štěpánkovi Pavla Kříže (57) ve filmu Dušana Kleina Jak básníkům chutná život, či jako ústřední hrdinku romantického snímku Fontána pro Zuzanu slovenského režiséra Dušana Rapoše (65).

Ten ji v osmdesátých letech poznal coby šestnáctiletou studentku konzervatoře a později se stal i jejím manželem a otcem jejích dvou dětí. Svou krásnou manželku si na každém kroku hlídá – a aby také ne, když je to taková šťabajzna! Na premiéře nové české pohádky převedla takový výstřih, že se všem pánům okolo tajil dech. Sice sem šla původně pouze jako doprovod svého muže, který je zároveň režisérem tohoto filmu, ale i tak na sebe okamžitě strhla pozornost.

V černých šatech, černém sáčku a s širokým úsměvem na rtech vypadala naprosto báječně, bezmála pět křížků na krku by jí rozhodně nikdo nehádal. Škoda, že se hraní už tolik nevěnuje. Po dlouhé odmlce po třetím dílu Fontány pro Zuzanu v roce 1999 se už objevila jen ve dvou celovečerních snímcích, v letošních Klucích z hor Tomáše Magnuska a v loňských Muzzikantech, u nichž na režisérskou sesli usedl její muž. Bohužel ani v jednom případě nešlo o velké, důležité role. Vejmělková se totiž v soukromém životě raději věnuje psychologii a svým dvěma dospívajícím dcerám Taře (16) a Ritě (12).

Fotogalerie
18 fotografií