Vyzkoušeli jsme skvělé nosítko. Tipy na kočárky i autosedačky v autobusech

Nosící pás Kawallo
Foto: Mama Chic
Sdílej na facebooku
22. října  2018 
 12:42

Cestujete s dětmi? Nebo se s nimi prostě potřebujete pohybovat po městě i po ve vesnici, po cestách či necestách, případně chcete vyrazit na delší výlet? Pak by se vám mohly hodit naše tipy, z nichž některé jsme vyzkoušeli na vlastní kůži. 

Mám tříletou dceru, která toho už ujde docela dost, ale bohužel často vyráží jiným směrem a hlavně jiným tempem, než zrovna potřebuju. Od narození jsem ji často nosila, ať už v šátku nebo později v manduce, na výlety dodneška používáme krosnu. Ale nic z toho nechcete tahat s sebou, když třeba potřebujete zařídit něco ve městě, stejně jako se nechcete vláčet MHD s kočárkem.

V takový moment je nejlepší unavené nebo příliš pomalu jdoucí dítě takzvaně na koně. Jenže, v takové pozici je lepší ho přidržovat alespoň jednou ruku, ideálně oběma za nohy. Což rodiče dost omezuje. Nosítko Kawallo tohle však řeší, protože nohy dítěte drží v bezpečné pozici za vás. Navíc je malé, vejde se i do kabelky, nebo třeba do kočárku, v němž vezete mladšího potomka. 

Moje dcera má čtrnáct kilo a na Kawallo si zvykla hned, dovedu si představit, že se dá použít i s dětmi dvouletými a mladšími, které už chápou a zvládají princip sezení v této pozici. Komplikací může být spánek dítěte, ale za sebe předpokládám, že dítě pomocí pásu ponesete spíš kratší než delší dobu a že tak neusne. 

Za nosícím pásem Kawallo stojí firma Mama Chic, což je vlastně malý rodinný podnik, který se před několika lety etablovala na trhu se svými silikonovými korály. "Nosící pás Kawallo se zrodil při jedné zimní cestě do města," popisuje Martin Koubek, který je duchovním otcem toho nápadu - vymyslel jej, aby mohl pohodlně nosit svou dceru Mayu. 

Exoticky znějící pojmenování Kawallo našlo inspiraci v jihoamerickém jazyce kečua, v téhle řečí kawallu znamená kůň. Za náš rozhodně lepší volba, než kdyby nosítko dostalo nějaký infantilní název. 

Kočárek s křídly? Žádný problém

Dětské kočárky jsou stále vymazlenější, dokladem budiž i ty od značky Cybex, které jsme viděli na zářijovém veletrhu Kind + Jugend 2018 v Kolíně nad Rýnem. Značka tam mimo jiné představila i nejnovější modely řad Mios a Priam, které na první pohled zaujmou kvalitním zpracováním, designem i různými vychytávkami.  

Předností řady Priam je nabídka rozšířeného vybavení pro stálý podvozek, na který bez potíží dáte autosedačku, hlubokou korbičku a později sportovní kočárek. Tato varianta umožňuje složení kočárku s podvozkem, polohování a jízdu pro i proti směru, snadné skládání do stojící pozice – dobře využitelné pro prostory s nedostatkem místa, ať už jde o vlaky, autobusy  třeba kavárny. Cybex Priam kočárky mají k dispozici speciálně vyrobená kolečka. Můžete si tak vybrat varantu na sport (Light), do terénu (All Terrain) nebo vycházková univerzální (Trekking). 

Řada Mios představuje menší, ale neméně elegantní a funkční variantu řady Priam.  Sváhou pouze 8,7 kg a šířkou jen 50 cm je ideálním společníkem do ulic velkoměsta., díky předním otočným kolům se elegantně protáhne i skrze ty nejužší průchody. Ať už jde o vstupy do metra nebo do útulného butiku. K mání je i v extravagantních designech, jaký představuje například Rebellious Collection. 

Chcete vážně něco hodně extravagantního? Pak s vaší pozornost dají doporučit kočárky řady Priam, které pro Cybex navrhl americký módní návrhář Jeremy Scott. Poznávací znamení? Křídla, stejná, jako najdete třeba na botách navrhovaných kreativním ředitelem značky Moschino. 

Autosedačky v autobusu? Ano! 

A ještě jedna věc nás dost zaujala. Dopravní společnost FlixBus zavedl jako první na českém trhu na vnitrostátních linkách dětské autosedačky do každého autobusu. Služba už funguje - FlixBus má v každém autobusu k dispozici hned dvě dětské sedačky pro děti do čtyř let s váhou od 9 do 18 kilo, jde o osvědčený typ Britax Römer ECLIPSE z e-shopu Malvik.cz

V oblasti cestování s dětmi je to poměrně revoluční záležitost, protože doposud se dopravci omezují pouze na sdělení, že při přepravě dětí ve věku do tří let je z důvodu bezpečnosti doporučeno usadit dítě do autosedačky, ale sami ji nenabízejí. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku