František svou manželku zabil 9. srpna 2006. V garáži podle svých slov smotával po rekonstrukci koberce, když se tam náhle objevila jeho žena, která mu začala vulgárně nadávat.

Pak ho dvakrát přetáhla rýčem přes záda. V bývalém lampasákovi vzkypěl vztek. Manželce rýč vytrhl, zmlátil ji a uškrtil. Tělo pak zabalil do igelitu a dlouhé měsíce ho tam nechal ležet, přestože odporně páchlo.

Zabíjela žárlivost

Po ztracené Libuši začali policisté pátrat až poté, co se sousedům zdálo, že ji už dlouho neviděli. František jim totiž namluvil, že odjela do lázní. Kriminalisté poslali Františka v dubnu 2007 na detektor lži. Na něm nenapravitelný sukničkář nervózně zareagoval na slovo garáž, což ho prozradilo. Vzápětí se k činu přiznal.

Důvodem žárlivých scén mělo být Františkovo zalíbení v ženách. Před soudem později přiznal několik desítek milenek. Po vraždě nezůstal dlouho sám. Už o měsíc později k sobě nastěhoval jinou ženu. S tou se dokonce v průběhu soudu v prosinci 2007 oženil.


Do vězení se mu nechtělo

Do vězení byl František odsouzen v únoru 2008 Krajských soudem v Brně. Dostal 10 let vězení, tedy trest na nejnižší možné hranici. „Přihlédli jsme k tomu, že jde o bezúhonného pracovitého člověka, který se staral o rodinu,“ odůvodnil tehdy verdikt předseda senátu Miloš Žďárský.

František se odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci, který verdikt potvrdil. Vrahovi se přesto do vězení nechtělo, na výzvy k nástupu nereagoval a musela ho tam odvézt až policejní eskorta.

Dohnalo ho svědomí?

Před nedávnem mu trest vypršel. Místo ale aby František užíval znovunabyté svobody, rozhodl se skončit se životem. V pondělí krátce po 16. hodině skočil v Mikulově pod vlak. „Mohu potvrdit, že se jedná o zmíněného muže. Víc informací k případu podat nemohu,“ vysvětlila mluvčí policie Kamila Haraštová.

 

VIDEO: Policie prováděla v Doubici rekonstrukci vraždy mladé dívky (†14). Martin Ch. za ni ve středu definitivně dostal 17 let.