U počítače nebo u televize sedáváme prakticky každý den. Naše oči tak dlouhé hodiny koukají do obrazovky a občas o sobě dají vědět nepříjemným pálením či jinou formou únavy.  A když se toto záření neboli modré světlo citelně podepisuje na našich očích, musí se projevit i na naší pleti. Modré světlo se tak stává jedním z hlavních vnějších faktorů zodpovědných za stárnutí pokožky.

Škodlivé umělé světlo

Modré světlo produkují LED a digitální obrazovky o silné intenzitě viditelné části světelného spektra. Aby nám toto záření neubližovalo, je třeba ho umět používat. Problém však nastává ve chvíli, když s ním svítíme hlavně večer, což většina lidí samozřejmě dělá. Příliš „modré“ a „studené“ světlo mimo jiné blokuje v těle výrobu melatoninu, hormonu odpovědného za lidský spánek. My tak hůře usínáme, ráno se cítíme unavení a naše tělo se nestíhá regenerovat.

Modré světlo nabourává naše zdraví. Eliminujte večery trávené u televize!
Autor: www.unsplash.com

Minimalizujte projevy stárnutí

Stárnutí pleti začíná kolem 25. roku a postupně pokračuje po celý život. Kůže ochabuje, ztrácí pružnost a objevují se první viditelné známky stárnutí jako jsou vrásky či pigmentové skvrny. Denně se setkáváme s vnějšími vlivy, které procesy stárnutí urychlují. Patří mezi ně například smog, únava, stres, kouření a také modré světlo. Pro zpomalení tohoto nežádoucího procesu je dobré dodržovat několik jednoduchých zásad:

  1. Vypít denně alespoň 1,5 litru vody
  2. Dopřát si pravidelný odpočinek
  3. Ošetřovat pleť zvlhčujícími krémy

 

Naštěstí už existují kosmetické přípravky, které umí zastavit stárnutí naší pleti. Značka URIAGE exkluzivně představila novou řadu Age Protect, jenž eliminuje účinky škodlivého modrého světla. Využívá účinky retinolu, kyseliny hyaluronové a rostlinných výtažků. Tím omezuje působení vnějších škodlivých faktorů a úspěšně pomáhá bojovat proti známkám stárnutí pleti. Řada se skládá z denního a nočního krém, očního krému, multifunkčního krému s SPF 30 ochranou, nočního peelingu a ze zázračného séra, jehož působení je zaměřeno na oční kontury.

Autor: URIAGE

Jak se modrému světlu bránit?

* Nezapínejte televizi, počítač, tablet ani mobil po deváté večer

* Čtěte si při tlumeném osvětlení

* Dvě hodiny před spaním nekoukejte do mobilu

* Nastavte si na displejích funkci na noční režim

* Sledujte údaje na obalech žárovek, hlavně teplotu (K), čím nižší, tím méně modrého světla