Jak se zbavit stresu a únavy? Jezte hořčík! Kde ho najdete?

Sdílej na facebooku
15. října  2018 
 00:00
Prezentace klienta

Jsme unavení, protože moc pracujeme, máme stres, a tak nemůžeme spát, a nespíme, tak jsme unavení… Zkrátka začarovaný kruh. Jako věrní průvodci se k únavě přidávají právě stres, nespavost, úzkosti a další stavy, které nám na náladě a životním elánu nepřidají. Jak se bránit?

Co ale s tím? Na řadu přicházejí obvyklé recepty. Pohyb venku, kvalitní strava, dostatek tekutin a spánku. Dobrá je taky společnost blízkých lidí, netradiční duševní činnosti, které povzbudí mozek. To všechno jsou věci, které podporují kvalitu života, do níž patří psychická i fyzická pohoda. A kromě nich jsou tu ještě další prostředky, které pomohou, když se necítíme právě nejlíp.

Hořčík je šikovný pomocník

Jedním z nich je hořčík neboli magnesium, který je nepostradatelný téměř pro všechny procesy, které v lidském těle probíhají. Tím nejdůležitějším je tvorba energie, která je nezbytná pro jakýkoliv pohyb a výkon. Hořčík pomáhá od únavy, malátnosti, podporuje dobrý spánek, má kladný vliv na nervovou soustavu, takže stres a úzkosti se před ním třesou. Začneme-li hořčík ve vhodné formě tělu dodávat včas, můžeme se vyhnout začarovanému kruhu, do kterého se lidé pociťující únavu a stres vždy dostanou – čím více se člověk stresuje, tím více hořčíku se z těla vylučuje, a čím méně hořčíku v těle je, tím snáze organismus podléhá stresu.

Autor: BOIRON CZ

Rychlá pomoc

Potravin, z nichž bychom mohli získávat dostatečné množství hořčíku přímo, není tolik. Existují proto přípravky, které tento problém vyřeší a ohlídají za nás. Trh je na ně poměrně bohatý. Výzkumy ukazují, že nejvhodnější z nich jsou ty ve formě organické soli hořčíku v kombinaci s vitamíny, protože vstřebávání hořčíku podporují. Z tohoto pohledu se jako optimální volba jeví Magnesium 300+ od společnosti BOIRON. Obsahuje totiž organickou hořečnatou sůl třetí generace – glycerofosfát hořečnatý. V kombinaci s uhličitanem hořečnatým se snadno vstřebává, navíc je šetrný k organismu. Přípravek také obsahuje řadu vitamínů skupiny B, které vstřebávání hořčíku ještě podpoří. Kyselina listová, vitamín E a selen, jež doplněk stravy Magnesium 300+ zahrnuje též, jsou účinné antioxidanty zabraňující úniku hořčíku z těla.

Autor: BOIRON CZ

Dalším dobrým pomocníkem je homeopatický léčivý přípravek SÉDATIF PC. Na rozdíl od hořčíku, který je minerálem, jejž potřebujeme všichni za každých okolností, je tenhle přípravek zaměřen přímo na úzkosti a emoční napětí. Ty se poznají třeba podle neklidu, nervozity, podrážděnosti, mohou se projevit poruchami koncentrace. SÉDATIF PC je také vhodný k léčbě lehkých poruch spánku. Nespavost se někdy podceňuje, ale mnozí lékaři by potvrdili, že spánková frustrace vede k potížím, které mohou velmi závažně ovlivnit náš zdravotní stav. Není rozhodně „normální“, když nemůžeme spát.

Člověk nemůže mít pořád veselou náladu či zářit jako sluníčko. Každý občas máme chmurnou chvilku nebo se cítíme unavení. Život je ale příliš krátký a krásný, aby v něm bylo takových dní přespříliš. A když existují přípravky, které můžou k lepší kvalitě života pomoct, aniž by nás nějak jinak zatížily, proč je nezkusit? Vhodné je k tomu samozřejmě začít aktivně odpočívat, dodržovat správnou životosprávu, nepodceňovat spánkovou hygienu a pitný režim. Tato opatření nám pomohou nejen snížit míru únavy a stresu, ale zároveň být zdravější. A to se nám na začátku podzimu rozhodně bude hodit.

Více informací k léčivým přípravkům BOIRON naleznete na www.boiron.cz.

Sédatif PC® je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii k léčbě úzkosti, emočního napětí a lehkých poruch spánku. Lék k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku