Co můžete udělat pro duše mrtvých

Nejprve je nutné zachovat klid. Zlí duchové jsou spíše výjimkou, a i u nich platí, že nic není bez důvodu. Stejně tak je velmi zřídkavé, aby duchové strašili v domě stovky let. Jak říká autor knihy Energetická očista domova, který se zabývá duchovnem a existencí nadpozemských bytostí, duchové jsou obvykle vděční za naši pomoc a světlo, které vyzařujeme. Právě to duchy přitahuje. Když pomůžete duši, aby se dostala domů, prokážete jí tím velkou službu.

1. rituál: Návod k vykoupení duše - svíčky a očista

Máte podezření, že se u vás doma zdržují zemřelé osoby? Musíte provést vhodné cvičení a svůj byt očistit. Pohodlně se posaďte na místě, kde cítíte jejich energii. Zklidněte se a zapalte bílou svíčku, která symbolizuje světlo a čistotu. Zkuste nejprve s duchem mluvit. To je první krok. Zeptejte se jí, proč k vám přišla. Zpočátku možná zaznamenáte jen nepatrný vjem. Buďte bdělí a otevření. Pomůže vám intuice. Vynoří se pocity nebo myšlenky, a i kdyby vám připadaly absurdní, řiďte se jimi. Snažte se duši pomoct.

2. rituál: Vezměte si na pomoc sůl

Sůl není jen do jídla, můžete ji použít při očistě prostoru od duchů. Projděte byt nebo dům a rozprašte v každé místnosti hrst soli. Trochu soli dejte i do rohů a uprostřed místnosti a zejména tam, kde máte pocit, že cítíte ducha nejsilněji. Energie by se měla uvolnit. Zapojte svou představivost, vizualizujte si ducha, kterému pomáháte. Můžete v bytě taky rozmístit misky se solí, a až se vám bude zdát, že energii ducha necítíte, odstraňte je. Každý den byste měli misky se solí měnit.

3. rituál: Získání energie a uzdravení

Dalším krokem je získání energie, která je potřeba k vyléčené duše. Opět naslouchejte intuici. Možná pocítíte nutkání něco říct, a právě tato slova mohou být rozhodující pro to, aby duše mrtvého mohla odejít. Někdy se potřebuje duše před odchodem očistit od některých energií, v takovém případě zavolejte na pomoc archanděla Michaela nebo archanděla Rafaela. Řiďte se svými pocity.

4. rituál: Modré světlo proti zlým duchům

Máte-li dojem, že je u vás v domě zlý duch, který vám škodí a máte z něj strach, zkuste využít rituál s modrým světlem. Nabarvěte si žárovku na modro nebo si kupte modrou a střídavě sviťte přes noc v každém místnosti. Modré světlo totiž dokáže odehnat zlé duchy. A proč v noci? Během spánku jsou totiž naše duše nejzranitelnější a nemůžeme se moc bránit.