Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přežil tragédii v Janově: Nastávajícího tátu (29) držela naživu myšlenka na nenarozené dítě!

Autor: rc - 
15. srpna 2018
20:15

Gianluca Ardini (29), obchodník z Janova, jel po Morandiho mostu, když došlo k jeho zřícení. Nastávající otec měl však štěstí a tragédii přežil. Několik hodin visel s vykloubeným ramenem dvacet metrů nad zemí! Podle jeho přítelkyně Giulie Organo (28), která je v osmém měsíci těhotenství, ho držela naživu myšlenka na jejich dítě.

Tragédie v Janově si vyžádala už dvaačtyřicet obětí. Záchranáři stále prohledávají mosty a sčítají oběti. Neuvěřitelné štěstí měl Gianluca Ardini, janovský obchodník.

Ten jel spolu se svým kolegou zrovna po Morandiho mostu ve své dodávce, když se zřítil viadukt a desítky vozů padaly ze čtyřiceti metrů! Ardini, který má být za pouhý měsíc otcem, se zachytil drátu, což mu zachránilo život.

S vykloubeným ramenem tam v bolestech visel několik hodin, než přišla záchrana. Doma na něj čekala přítelkyně Giulia Organo, která říká, že ho naživu držela myšlenka na jejich nenarozené dítě. „Zázrak, nemohu najít lepší slova,“ řekla pro Ilmessaggero Giulia.

„Držel se celé hodiny, i když měl vykloubené rameno, protože myslel na naše dítě. Díky tomu našel sílu přežít. Neumím si představit, čím procházel. Nemám k tomu, co se stalo, co dodat. Jediné, co mohu říct, je to, že myslím, že to byl zázrak. Můžeme děkovat bohu,“ dodala. Jeho kolega neměl takové štěstí a tragédii nepřežil. 

VIDEO: Zřícení mostu u italského Janova: Grafika ukazuje, jak se to stalo.

Video  Zřícení mostu u italského Janova: Grafika ukazuje, jak se to stalo.  - Reuters, Bohuslav Štěpánek
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání