Vyberte si krabičkovou dietu na míru! Na tohle si u nich dejte pozor

10. srpna  2018 
 06:00

Neustále začínáte s dietou a vždy zvítězí lenost k tomu, jídla si připravovat? Možná už jste nejednou zvažovali, že byste investovali do krabičkové diety. Jídlo vám doručí až ke dveřím, a tak hubnete téměř bez námahy. Aby vám ale krabičková dieta život usnadnila, musíte si vybrat tu správnou.

Popularita krabičkových diet rok od roku roste. Na trhu se objevuje stále více firem, které tuto službu nabízí, a díky rostoucí konkurenci se lepší i kvalita jídel a dovozu.

Krabičkovou dietu využívají nejen lidé s potřebou zhubnout nebo přibrat, ale i senioři, studenti nebo mámy na mateřské dovolené. Další cílovou skupinou jsou také zaměstnanci firem, kteří využívají krabičkovou dietu stejně jako jinou dovážkovou službu hotového jídla.

Vybírejte krabičky podle svého cíle

Ať už se řadíte do kterékoli skupiny, uzpůsobte tomu výběr krabičkové diety. Spousta z nich už totiž nabízí několik programů, které přímo specifikují, co od krabiček lze očekávat.

Autor: iStock.com

Chcete hubnout, nebo přibírat? Je vůbec váha vaší prioritou, nebo jen chcete ušetřit čas? Každá krabičková dieta by měla být rozdělena dle výše kalorického příjmu. Ať už podle cíle nebo pohlaví a výše aktivity. Muž s fyzicky náročnou prací si může dovolit až dvojnásobný příjem oproti starší ženě se sedavým zaměstnáním.

Využijte nutriční kalkulačky na webových stránkách krabičkových diet nebo si nechte poradit od výživových poradců, kteří v dané firmě působí. 

Sportujete? Jste alergici?

Jste-li sportovně aktivní, pak byste měli vybírat programy se zaměřením na fitness. Ty obsahují vyšší množství bílkovin, a naopak jsou v nich redukovány tuky a sacharidy. Mezi další vybranou skupinu se řadí také kojící maminky, které by měly z jídelníčku vyřadit kořeněná jídla a vyhýbat se nadýmavým potravinám.

Chcete-li z jídelníčku vyřadit maso, cukr nebo mléko a mléčné produkty, pak se zaměřte na krabičkové diety, které tuto možnost nabízejí. Nezapomínejte ani na alergeny, které by vám mohly způsobit zdravotní potíže. 

Přestože vám krabičková dieta vyhoví ve skladbě jídel, musíte počítat s tím, že ne každé jídlo vám bude chutnat. Krabičky jsou tak vhodné především pro vděčné strávníky, kteří nejsou v jídle příliš vybíraví.

Je na vás pět jídel denně moc?

Nejběžnější stravovací režim je založen na pěti jídlech denně. Mnoho krabičkových diet už ale nabízí i odběr pouze vybraných chodů. V práci si tak můžete zkonzumovat snídani, svačinu a oběd z krabiček a druhou svačinu spolu s večeří si už připravíte v pohodlí domova.

Buďte dostupní k odběru!

Bydlíte ve městě, nebo na vesnici? Zjistěte si, která firma s krabičkovou dietou k vám jídlo dováží. Poté se ještě telefonicky přesvědčte, že budete v danou hodinu dovozu doma. V opačném případě poproste o vyzvednutí sousedy nebo se informujte o odběrných místech.

Autor: iStock.com

Vsaďte na recenze

Při hledání té správné krabičkové diety si pročítejte recenze a nevybírejte hned dle nejnižší ceny. Buďte si vědomi, že při nižších cenách nemusí být jídlo připravováno z nejkvalitnějších surovin. 

Po týdnu se rozhodněte

Při první objednávce vyzkoušejte krabičky ideálně na týden. Za pět pracovních dní ochutnáte až pětadvacet jídel a sami vyhodnotíte, zda krabičky stojí za další odběr, nebo vsadíte na konkurenci.

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji