Podívejte se na kluka s rtěnkou! Nejdřív se mu smáli, teď ho následují další!

Sestřenice devítiletého chlapce se rozhodla mu pomoct.
Foto: Instagram/Twitter
Sdílej na facebooku
27. července  2018 
 06:00

Devítiletý indický chlapec, který má přezdívku Malý Cuz, našel zalíbení v líčení. Mnohokrát sledoval maminku, jak si nanáší rtěnku, a tak to chtěl zkusit taky. Nejprve ho zesměšňovali, pak vyrazila do boje na jeho podporu sestřenice Diksha, aby zbořila spolu s ním genderové stereotypy. Jak to dopadlo? 

Dikshe je dvaadvacet let a pochází z indického města Allahabad, kde žije se svou rodinou. Když se dozvěděla, že její devítiletý bratranec je fanoušek malování nehtů a pusy a nechal se vyfotit s rtěnkou a byl ostatními členy rodiny vystaven posměškům, rozhodla se mu pomoct. Proč by měl být terčem vtipů v domácnosti, kterou popisuje jako „alfa mužskou“?

Proč by se měl schovávat pod postel za něco, co ho baví? Diksha a její jedenadvacetiletý bratr se pustili do akce. Popadli růžový meloun a rozmazali si ho po rtech. Vyfotili se a napsali k tomu: „Podívejte se, my všichni máme stejnou barvu rtů!" Fotografie sdíleli na Instagramu a následně se fotky dostaly mezi tisíce uživatelů, kteří jim začali tleskat.

Jakmile rodina chlapce viděla, jakou podporu má, Malý Cuz se začal chovat sebevědoměji a bez obav začal ukazovat rtěnku ostatním. Příběh kluka, který má prostě rád „holčičí“ věci, získal neuvěřitelnou podporu na sociálních sítích po celém světě. „Cítím se spokojený a jsem rád, že můžu sdílet tuhle malou pozornost s těmi, kteří možná stále hledají způsob, jak odvrátit genderové stereotypy, ale neví, jak na to,“ říká chlapec.

Nicméně i jeho sestřenice moc dobře ví, že ho čeká ještě dlouhá cesta. Diksha Biljani chce touto podporou vyslat zprávu ostatním mladým lidem, kteří jsou sice součástí konzervativní rodiny, ale mají liberální myšlení. „Nejtěžší boj, na který se chystáme, je mezi námi samými a naší láskou k rodině,“ říká. „Vyberte si správnou cestu, vyberte si svůj způsob života, kterým chcete jít. Svoboda přichází často i za cenu ztráty některých vztahů.“

Balet není jen pro holky, vzkazuje jedenáctiletý tanečník:

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku