Horké chvilky si v neděli po setmění zažil 40letý muž v pražských Stodůlkách. Spadl totiž ze stromu a zranil se tak, že nebyl schopen vstát ani křičet o pomoc. Duchapřítomně proto zavolal policisty, kteří se mu ihned vydali na pomoc. Nebohého muže hledali více než hodinu. „Postupně prohledali nejen porosty a valy podél ulice Jeremiášova a Bellušova, ale i prostor mezi ulicemi Holýšovská, Fantova, Oistrachova, Vackova, Jáchymovská a Kakosova,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Nakonec ale byli úspěšní - muže našli v křoví pod stromem na vrcholu valu na úrovni Jeremiášovy ulice. Byl vysílený, dehydrovaný a po pádu ze stromu také zraněný. „Ihned mu poskytli první pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu, která ho následně odvezla do nemocnice,“ dodal Rybanský.

Za celou patálií přitom stála láska - muž se totiž ráno pohádal s přítelkyní a odešel, proč lezl na strom a jak z něj spadl, ale říct nedokázal. „Odpověď tak pravděpodobně ,ležela' kousek od stromu, a to v podobě prázdné lahve tvrdého alkoholu,“ dodal mluvčí.