Obří mamut, skvělá dětská hřiště, programy pro děti a klid pro rodiče navrch

Video se připravuje ...
Obří mamut se skluzavkou uvnitř je vysoký jak třípatrový dům
Foto: Supermámy
Sdílej na facebooku
16. června  2018 
 14:00

Máme dvě malé dětí a občas si od nich vážně potřebujeme odpočinout. I proto vypadal nápad vydat se do resortu zaměřeného právě na děti trochu jako šílenství, ale byla to trefa! Odpočinuli jsme si jako už dlouho ne, protože jsme na zábavu a neustálou pozornost potomků - sedmiletého syna a ani ne tříleté dcery - najednou nebyli sami. Jaká je naše zkušenost z Dolní Moravy? 

Když se ocitnete v horském areálu Dolní Morava, na první pohled vás musí zaujmout obří mamut, který vévodí zdejšímu dětskému hřišti nazvanému Lesní zážitkový park. Měří 13 metrů, má dvě patra, skrývá zajímavosti i hrací prales a nejrychlejší cesta ven z něj vede skluzavkou ukrytou v chobotu. 

GALERIE: Co lze zažít na Dolní Moravě

Z prvního patra věnovaného hravě ztvárněným zajímavostem ze života mamutů se děti - ale klidně i dospělí - dostanou několika dobrodružnými cestami do druhého podlaží s tunely, liánami nebo jeskyní, z níž se ozývá nepřeslechnutelný mamutí řev. Nejrychlejší cesta zpět měří 24 metrů a vede dlouhým toboganem v chobotu. Sjetí vyžaduje trochu odvahy, ale stojí za to. Kdyby se vám snad jízda chobotem zdála trochu rychlá, natrénovat na ni můžete vedle na o něco pomalejším toboganu. 

Hned vedle najdete Mamutíkův vodní park a o kousek dál Pískový svět, všude to bavilo nejen děti, ale i nás, rodiče. Buď nás zaujaly přímo atrakce samy, nebo jsme prostě odpočívali, zatímco děti si hrály - tohle je výhoda bezpečných dětských hřišť. Navíc jsou tak veliká, že vám ani nepřijde, že jsou plná dětí. Kvitovali jsme s povděkem i dostatek stínu a míst, kam se dá sednout. 

Od včel přes bylinky až po vaření

Krásná horská krajina kolem Kralického Sněžníku je lákadlem sama o sobě, ale pokud si chcete odpočinout, doporučuji, vsaďte na zdejší animační programy pro děti. Ty zdejší jsou totiž skutečně originální, některé jsou pro celou rodinu, některé jen pro děti, zatímco vy můžete jít třeba do bazénu. Nebo si třeba zdřímnout. 

Jen kousek od hotelu Vista se mohou děti seznámit s jedním z nejdůležitějších zvířat, která obývají naši planetu, včelami. Děti mohou navštívit úly u chaloupky včelky Andělky, kde se obléknou do včelařských kombinéz a nahlédnou do života horských včel.

O kus dál se mohou stát zahradníky na Bylinkové zahrádce víly Mateřídoušky s patnácti druhy bylinek a jedenácti keři a stromy typickými pro zdejší krajinu, kterými je provede milá pohádková víla Mateřídouška. Dorazí i šéfkuchař, který dětem přiblíží důležitost bylinek v kuchyni a nabídne jim chleba s máslem připravený tradičním způsobem ze smetany a lístků mateřídoušky a bylinkovou limonádu. 

Od srpna si budete moci projít i Stamichmanovu štolu a objevit domov vládce Králického Sněžníku. Díky aplikaci v chytrém telefonu nebo v tabletu, který je k dispozici k zapůjčení, prozkoumáte pomocí zábavné hry obydlí skřítka.

Fajn animační programy najdete i ve wellness hotelu Vista. Děti se mohou proměnit v malé kouzelníky s vůněmi a vytvořit si vlastní esenci namíchanou ze stoprocentně přírodních éterických olejů. Animačních programů je celá řada, pro děti jsou k dispozici hry, soutěže, kreativní dílničky, pohybové aktivity, čtení na dobrou noc, lakování nehtů, programy pro teenagery s jógou, graffitti, florbalem, vodním pólem nebo malováním na textil a mnoho dalších. 

Až do oblak

Autorka článku s Bartolomějem a Josefínou na Stezce v oblacích
Autorka článku s Bartolomějem a Josefínou na Stezce v oblacích
Autor: Supermámy/Radka Wallerová
Když už jsme byli na Dolní Moravě, neodolali jsme ani jízdě lanovkou na kopec Slamník, kde před několika lety vyrostla Stezka v oblacích -  excentrická dřevěná konstrukce je vysoká 55 metrů a výhled je z ní skutečně parádní. Lanovkou si můžete nechat nahoru vyvézt i kočárek nebo kolo, sama stezka je celá bezbariérová. 

Už při koupi pobytu například ve wellness hotelu Vista s můžete nakombinovat pobyt přímo na míru podle toho, jak dlouho chcete na místě být a co všechno využívat, další ubytování je k mání v chatách Marcelka, Slaměnka, U Slona či penzionu Terezka. Podle nás je ideální pobyt alespoň na tři noci, abyste si nabídku skutečně užili. 

V hotelu nás potěšily i zdánlivé detaily - třeba to, že můžete během snídaně a večeře poslat děti do dětského koutku, kde je hlídají animátoři, nebo fakt, že jim po osmé večer čtou pohádky přes usnutím.

Co všechno můžete v resortu Dolní Morava kromě zmíněných atraktivit zažít, najedete na webu www.dolnimorava.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku