Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Textilní maska, micelární gel a další novinky: Vyplatí se do nich investovat?

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Textilní maska a korejský krém
VIDEO: Adam Balažovič
28. května 2018 | 06:00

Micelární gel na oční okolí od Nivea, vatové tamponky Linteo, superhydratační krém od korejské značky Cremorlab a textilní maska s výtažkem z mořských řas Garnier. Jak novinky obstály v našem redakčním testu před kamerou?

Micelární gel na oční okolí Nivea; 140 Kč (125 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Nivea přichází s novinkou pro ty, kterým vadí mastný film v očním okolí. A je fakt, že ten zůstane po zásahu většiny odličovačů. Micelární gel by měl být také natolik účinný, aby dokázal odlíčit líčidla i bez tření. Upřímně – překvapilo mě, že si s řasenkou poradil dobře, aniž bych si musela oči předtím namočit vodou, což většinou dělám. Gel to zvládl téměř jedním tahem, nepálil mě a ani mi nezamlžil kontaktní čočku v oku, a to je co říct! A co se týče zmiňovaného mastného filmu, ten také nezanechal!

Micelární gel na oční okolí, Nivea, 140 Kč (125 ml)
Autor: archiv firem

Odličovací polštářky Linteo Premium s heřmánkem; 25,90 Kč

Koupíte v síti drogerií.

K odlíčení očí jsem otestovala kosmetické tamponky Linteo Premium s heřmánkem – ty růžové. Mají hrubší a hebčí stranu, přičemž největší nános make-upu byste měla odlíčit tou hrubší, růžovou stranou. I když je hrubší, na kůži neškrábe. A skvělé je také to, že nepohlcují příliš produktu, takže jimi zbytečně neplýtváte. 

 

Odličovací polštářky Linteo Premium heřmánek, 25,90 Kč
Autor: archiv firem

Černá textilní maska s extraktem z mořských řas Garnier; 59,90 Kč

Koupíte v síti drogerií.

Díky extraktu z mořských řas by měla maska umět vyčistit póry, stáhnout je a pěkně pleť vyživit. Používá se klasicky jako ostatní textilní masky. Položíte látku na vyčištěný a suchý obličej a necháte působit 15 minut. Přebytečné sérum pak můžete nechat vsáknout nebo ho otřít tamponkem. 

Maska na pleti po celou dobu příjemně chladí – do horkých dnů bude jako dělaná. Zda mi stáhla póry, nebo ne, to jsem nezaznamenala, ale pleť jsem měla nádherně hebkou. Oproti jiným textilním maskám je rozhodně příjemná její cena.

 

Černá textilní maska s extraktem z mořských řas, Garnier, 59,90 Kč
Autor: archiv firem


Intenzivní hydratační krém O2 Couture Hydra, Cremorlab; 1099 Kč

Koupíte v parfumeriích Fann nebo na www.fann.cz. 

Krém spadá do dražší kategorie a je to kvůli tomu, že obsahuje termální pramenitou vodu a výtažky z mořských řas. Díky tomu pleť získá minerály a potřebnou hydrataci. Proč by to mělo fungovat? Krém je vybaven speciální technologií, aby mikrokrystalky prostoupily do hlubokých vrstev pokožky, a tím pádem bude hydratace fungovat lépe.  

Po prvním použití toto neposoudím, ale od této korejské značky jsem v zimě používala krém s názvem Hydro Plus Snow Falls Melting Cream a do mrazů i na sjezdovku byl skvělým pomocníkem. Je to rozhodně značka, která si zaslouží pozornost, a to i kvůli svým nádherným skleněným obalům a svěží – možná až trochu pánské – vůni!

 

Intenzivní hydratační krém O2 Couture Hydra, Cremorlab, 1099 Kč
Autor: archiv firem

 

;

Autor: Lucie Houdková