Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na ulici se ho bojí, ale děti ho milují! Seznamte se s učitelem na základní škole

25. května 2018 | 06:00

Lidé často soudí podle obalu a rozřazují ostatní do skupin podle toho, jak vypadají. S takovým způsobem jednání se dennodenně setkává Sylvain, která na sobě nemá jediné nepotetované místečko. A jeho zaměstnání? Živí se jako učitel na základní škole!

Sylvain žije v Paříži a učení se věnoval už dávno předtím, než se stal "chodícím postrachem", jak ho často lidé nazývají. Jeho tetování totiž nejsou zrovna nenápadná. "Když se procházím na veřejných místech, lidé se mě bojí. Jejich první reakcí bývá sklopení očí nebo naprostá ignorace," vypráví Sylvain. 

Nikdy se mu nelíbilo, jak se společnost dívá na potetované lidi. Podle něj se stále ještě najde spousta lidí, kteří se na ně dívají jako na kriminálníky nebo prostě jen jako na nedůvěryhodné osoby. On sám měl vždy pro tetování odjakživa slabost, a tak mu věnoval doslova celé tělo. Dříve si svá tetování zakrýval, protože se bál reakce okolí, ale dnes už je pyšně ukazuje celému světu. Jinak to u něj ani nejde.

S jeho vášní pro tetování ale zrovna moc nesouhlasili rodiče jeho žáků. Ze začátku s tím byly velké problémy, ale časem pochopili, že děti Sylvaina milují a na jeho výuku se těší ze všech hodin nejvíce. Proto nakonec uznali, že je mladý muž pro jejich děti dobrým vzorem.

Jeho potetované tělo mu doslova změnilo život. Otevřely se mu další dveře, a to hlavně do světa modelingu. Sylvain je díky tetování zajímavý, a proto ho často fotí známí fotografové, a dokonce dostal už pár menších rolí ve filmu. 

Tématem jeho tetování jsou především japonské vzory a rock´n´roll, který má pro něj obrovský význam. "Vaše tělo je jen vaším majetkem. Můžete si s ním dělat, co chcete, a to bez ohledu na ostatní. Není špatné být jiný," dodává učitel. Podporuje tak všechny ostatní, kteří se bojí společnosti zažitých stereotypů.

Autor: Adéla Ondroušková