Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dámský klub: Kočky v letech znovu objeví svých Padesát odstínů šedi a bude to jízda!

Autor: Ivan D. Hladík - 
9. května 2018
08:30

Jeden lechtivý román, čtyři dámy v letech s hvězdnými představitelkami a komedie plná touhy po romantice okoření závěr května.

Režisér Bill Holderman se možná rozhodl stát americkou verzí Jiřího Vejdělka, když svým nejnovějším počinem nahlíží do životů čtveřice přítelkyň, už 24. května také v českých kinech. Ženy pojí kromě přátelství samotného také společná záliba v knihách. Pravidelně se scházejí ve svém knižním klubu. Jednoho dne se ponoří do lechtivě erotického románu Padesát odstínů šedi. Tahle volba se ukáže jako více než inspirativní. Vášnivý a živočišný svět pana Graye doslova obrátí jejich unavené životy vzhůru nohama. V dámách se opět naplno rozhoří touha po romantice a dobrodružství. Nová kapitola je nejen v knihách vždycky ta nejlepší.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Kočky v letech znovu objeví svých Padesát odstínů šedi v komedii Dámský klub od 24. 5. 2018.  - Bioscop
Video se připravuje ...

Zápletka 103 minut dlouhé komedie by však nebyla ničím, kdyby se hlavních rolí nezhostily stálice, i přes svůj vyšší věk plné šarmu, elegance a kuráže. V jejich podání poznáme Diane (Diane Keaton, 72), jež nedávno ovdověla po 40 letech manželství. Vivian (Jane Fonda, 80) si užívá společnost mužů, ale závazkům se důsledně vyhýbá. Sharon (Candice Bergen, 71) se i po desetiletích stále snaží vzpamatovat z rozvodu. A manželství Carol (Mary Stenburgen, 65) spěje po 35 letech neodvratně ke konci. Jejich pánské protějšky pak ztělesnili Andy Garcia (62), Don Johnson (68), Richard Dreyfuss (70) a Craig T. Nelson (74).

Kočky v letech znovu objeví svých Padesát odstínů šedi v komedii Dámský klub od 24. 5. 2018. Kočky v letech znovu objeví svých Padesát odstínů šedi v komedii Dámský klub od 24. 5. 2018. | Bioscop

„Je to, jako když někdo hodí granát do místnosti. Jejich životy ta kniha naprosto změní,“ řekla Candice Bergen, jíž scénář určil románek s Richardem Dreyfussem, o kvartetu žen v tomto filmu. „Nemohla jsem se tohohle natáčení dočkat,“ přiznává. Zajímavostí pak rozhodně je i účast akčního veterána Dona Johnsona, kterého u nás známe třeba z filmů Ďáblův advokát (1993), Machete (2010) nebo Nespoutaný Django (2012). Právě jeho dcera Dakota Johnson (28) totiž hrála onu Greyovu ikonu ve filmovém zpracování Padesáti odstínů (2015 - 2018). První ohlasy na komedii Dámský klub mluví o příjemném a úsměvném filmu, který prostě k jaru patří.

Dámský klub

Komedie

Česká premiéra: 24. 5. 2018, Bioscop

USA, 2018, 103 min

Režie a scénář: Bill Holderman

Kamera: Andrew Dunn

Hudba: Peter Nashel

Hrají: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Craig T. Nelson, Don Johnson, Alicia Silverstone, Richard Dreyfuss a další.

Zobrazit celou diskusi