Bára Nesvadbová: Dcera měla pokojíček růžový i černý, teď jí na stěnách visí Lolita

Video se připravuje ...
Bára Nesvadbová: Dcera si pokojíček vždycky vymýšlela sama
Foto: Blesk Bydlení
Sdílej na facebooku
30. dubna  2018 
 04:00

Patnáctiletá Bibiana bydlí se svou matkou Bárou Nesvadbovou ve velkém domě za Prahou. V něm má pokojíček, který dívka už roky ladí podle svého. Nebojí se změn, a tak vypadá každou chvíli jinak. Momentálně takhle! 

"Bibi vlastně neměla na vybranou, já jsem se jí tenkrát nezeptala," vzpomíná spisovatelka Bára Nesvadbová na to, jak před třinácti lety koupila dům na venkově, kam se i s dcerou posléze přestěhovala z hlavního města. 

Dneska Bibiana chodí na gymnázium na pražské Malé Straně, ale každý den se pořád vrací do domu, vedle něhož chovají sousedi slepice. "To pro patnáctku není úplně přitažlivé. Ale zase to má spoustu výhod. Má tady deset zvířat a dva pokoje," říká Bára Nesvadbová s tím, že svůj pokoj si Bibiana vždycky vymýšlela podle svého. A to odmalička. 

Bibiana tak měla pokojíček růžový i černý, jeden čas propadla stříbrné a momentálně má pokoj eklekticky bohémský nádech, který podtrhují výjevy z Nabokovovy Lolity na stěnách. Nesvadbová tvrdí, že její dcera je jasně po ní. "Každou chvíli chce něco jiného, ale to jí nemůžu vyčítat." 

Fotografie pokojíčku dcery Báry Nesvadbové a pokojů dalších dětí slavných rodičů najdete v novém čísle časopisu Blesk Bydlení, které je právě na stáncích.

Nové číslo časopisu Blesk Bydlení
Nové číslo časopisu Blesk Bydlení
Autor: Blesk Bydlení

 

 

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku