Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka zavražděné Kuciakovy snoubenky se bojí o život: Hlídá ji policie!

Autor: lm - 
30. března 2018
11:07

Přišla o dceru a teď se bojí i o svůj život. Paní Zlatica Kušnírová (53) začala po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny (†27) dostávat anonymní dopisy plné vulgarismů a výhrůžek. Hlídá ji sice policie, nikoliv ale nepřetržitě.

Paní Zlatica Kušnírová požádala o policejní ochranu už před několika týdny. "Požádala jsem o ni členy NAKA (Národní kriminální agentura - pozn.red.) asi dva dny po nalezení těl. Přišli za mnou do Nových Zámků, kde jsem byla ubytována u příbuzných. Tehdy jsem jim to řekla. Ptali se, jestli mě někdo ohrožoval, tak jsem jim odpověděla, jestli na to mám čekat. Souhlasili, že mi ochranu poskytnou. Písemně jsem o ni nežádala," řekla zdrcená žena serveru Čas.sk.

Policisté ji teď jezdí v určitých časech kontrolovat. Paní Zlatica se ale obává, že to není dostatečné. Od vraždy její dcery jí totiž začaly chodit anonymní vzkazy plné urážek a výhrůžek. Jeden z pisatelů ji nadává "do šílených krav" a obviňuje, že je spolčená s Luciferem. "Myslím si, že když odejde policie, tak tam může přijít kdokoliv. Je mi to jedno, ať mě klidně přijdou zastřelit jako Martinku, ještě předtím jim řeknu své. Bojím se jen o příbuzné," dodala.

Prešovská policie ale tvrdí, že ji s nabídkou ochrany několikrát kontaktovali. "Komunikujeme s ní a přijali jsme bezpečnostní opatření a monitorujeme situaci v místě jejího bydliště. Při komunikaci ohledně poskytnutí ochrany uvedla, že jí postačuje současný způsob přijatých opatření ze strany policie," řekl mluvčí Daniel Džobanik.

Policejní ochranu dostala přidělenou i Mária Trošková (30), bývalá poradkyně expremiéra Roberta Fica (53). Poté, co se v médiích objevilo spojení jejího jména s vraždou novináře, bylo jí vyhrožováno fyzickou likvidací. Trošková ale patrně dostala trochu lepší ochranu. Podle slovenského týdeníku PLUS 7 DNÍ ji vozí černá limuzína s majáky, která má patřit státní ochrance. Ministerstvo vnitra to ale popírá.

Video  Matka zastřelené Martiny zpochybňuje vyšetřování. Podle rodiny nesedí datum vraždy  - tv Joj
Video se připravuje ...

flora ( 30. března 2018 17:21 )

Tak když dostane ty černé limuzíny hned dvě a 24 hodin nepřetžitou ochranu a k tomu dva bodygardy a jednu hospodyni, to by snad mohlo pomoci? To už by si ty anonymy mohla přestat psát. Vždyť takhle ani nemá chudák čas truchlit, je v jednom kole od prvního dne. Rozhovory, novináři, televize, náměstí, to musí být fakt náročné.

Modra_liska ( 30. března 2018 14:22 )

Ta paní už je úplně nechutná. Ze začátku to vypadalo, že do médií mluví proto, aby se na případ nezapomnělo, ale tohle už vážně přehnala. Žádat o vlastní ochranu? To si myslí, že je tak důležitá? Vždyť je to jenom nějaká stará hloupá nezaměstnaná bréca. A až se přijde na to, že její dcerušku a slavného novináře odpráskli kvůli jejich dluhům, měla by chodit kanálama...

kamcerka ( 30. března 2018 12:56 )

Ten osud ji nezávídím, ale je to odporná ženská, pořád leze do médii.

jasnovidec01 ( 30. března 2018 12:43 )

plačce umřel sponzor ,tak se jí novinářské příspěvky hodí,je nezaměstnaná a podle fotek bydlí v nějaké chudinské koloniji,ta bába místo aby držela smutek nad smrtí dcery plká mesmysly do novin,fuj babo, už kušuj,to rodiče toho pisálka asi drží a prožívají smutek,nijak se neprezentují .asi to jsou truchlící rodiče ,né jak tahle placená plačka

Antonin Blaha ( 30. března 2018 12:24 )

 Ta pani je hodne zvlastni,prijde o dite a misto toho ze by byla zhroucena ma kazdy den co rict a uziva si medialni prizne😎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání