Skeptici tvrdí, že nic takového, jako je zákon rezonance, neexistuje. Ale ti, kterým se jejich přání skutečně splnila, moc dobře vědí, že to funguje. Proces přání totiž funguje jako obrovský vesmírný vyhledávač, který pátrá po podobných energetických polích. A jak říká autor knihy Zákon rezonance Pierre Franckh, stejné přitahuje stejné. Do života si tedy přitáhneme vždy splnění toho, co si přejeme.

Čím déle a intenzivněji se pak věnujete svým přáním, tím intenzivněji a déle působí energie, kterou vysíláte navenek a kterou zároveň posíláte do svého podvědomí. Podle Pierra Franckha to není nic složitého, protože do tohoto stavu se můžete dostat formou hry. A úplně nejlepší je, když jste v okamžiku přání naprosto uvolnění.

Jak tedy postupovat, pokud máte nějaké přání? Zkuste si vytvořit obraz vašich osobních přání, jakousi koláž vašich žádostí. 

• Vystřihněte si z časopisů všechno, co byste ve svém životě chtěli mít. Může to být skutečně cokoliv. Mohou to být obrázky, kresby, fotografie, které zobrazují to, co byste si přáli. Neomezujte se. Buďte k sobě upřímní. Klidně můžete mít na obrázcích nejen nový počítač, ale taky kabelku, nový dům, peníze či vysněného muže.

• Všechno to, co byste si přáli, dejte na tenhle obraz. Vystříhejte si všechny obrázky a vytvořte si koláž. Můžete i malovat sami, psát či kreslit. Čím větší obraz vytvoříte (a pověsíte ho někam, kde na něj stále uvidíte), tím silnější bude energie, kterou vysíláte ven. Je to jasné – jakmile uvidíte to, co si přejete, začnete se více identifikovat se svými touhami. Vaše cíle budou blíž a blíž.

• Obraz mějte u sebe doma, abyste s ním byli pořád v kontaktu. Pokud chodíte do práce, vyfoťte si ho a dejte na tapetu monitoru vašeho počítače a každou hodinu se na něj podívejte.

• Čím více se budete zaměřovat na obraz, tím dříve si přitáhnete to, po čem toužíte. Spojte se s obrazem a štěstí vás nemine.

• V obraze skvěle fungují „bubliny“, jsou veselé a pozitivní. Do nich můžete napsat všechno, co si přejete, a to, jaké jsou vaše cíle. Klidně do nich napište i vaše schopnosti – budete se sami divit, co všechno umíte!