Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Umíte jednat s lidmi? Panny jdou k jádru věci, Ryby jsou upřímné

/
  • (iStock)
    24. února 2018 ● 06:00

    Někdo umí s lidmi jednat líp, druhý hůře. Někdo je skvělý vyjednávač, s jiným se jen těžko domluvíte, protože nechce slyšet opačný názor. Jací jste podle data vašeho narození?

  • 1.

    Beran

    Autor: Shutterstock

     

    Berani nesnášejí, když druzí mluví a nekonají. To je taky důvod, proč obvykle mluví velmi efektivně a snaží se i o takovou komunikaci. Nechtějí totiž vypadat jako blázni, kterým se nedá věřit. Někdy jsou ale v komunikaci velmi netrpěliví, takže se může stát, že nechtěně ublíží.

  • 2.

    Býk

    Autor: Shutterstock

     

    Pokud jednáte s Býkem poprvé, může se vám zdát, že je velmi tvrdý a nekompromisní. Rozhovory s ním bývají obvykle velmi krátké a neškodné. To proto, že si většinou Býk předem vše dobře promyslí, než něco řekne. Býci jsou dobří pozorovatelé, kteří nejprve odhadnou situaci a náladu těch, s nimiž mají komunikovat.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: Shutterstock

     

    Blíženci milují komunikaci a rozhovory a ani trochu jim nevadí, když se takové mluvení protáhne na dlouhé hodiny. Ovšem pozor, to ještě neznamená, že vás vnímají, jejich pozornost totiž brzo pomine. Obvykle chtějí mluvit o více věcech najednou, což může v druhých vyvolat pocit zmatku a zmatenosti. Díky roztříštěnosti témat zůstávají někdy v půli cesty, což může vyvolat dojem, že se s nimi nedá vlastně domluvit.

  • 4.

    Rak

    Autor: Shutterstock

     

    Raci jsou jedno velké ucho. Jsou vášniví posluchači, kteří vás nikdy nebudou přerušovat. Při komunikaci věnují pozornost celé situaci. Jsou to obvykle soucitné duše, které chtějí, aby bylo všem dobře. Většinou se na ně druzí rádi obracejí, protože vědí, že je vždy vyslechnou.

     

  • 5.

    Lev

    Autor: Shutterstock

     

    Lvi dostávají dost často pomyslnou pochvalu za to, jak skvělí a úžasní komunikátoři jsou. Když mluví, je to logické a má to sílu. S nimi vždy víte, o čem se mluví a co je potřeba vyřešit. Jediné, na co si musíte dávat se Lvy pozor, je jejich momentální nálada. Jejich styl komunikace se pak může změnit z normálního na velmi dramatický. Abyste se s nimi domluvili, musíte jim neustále dávat najevo, jak výborní jsou.

  • 6.

    Panna

    Autor: Shutterstock

     

    Není žádné jiné znamení, které by tak milovalo rozhovory, které jdou k podstatě. Panny jsou analytické a mají tendenci se ptát a dávat provokativní otázky, aby se dostaly k jádru. Když zjistí, že jejich protějšek v diskuzi je také kritický, jsou nadšené. I když na první pohled působí Panny rezervovaně, pokud najdou dobrého protivníka k diskuzi, dokáží se rozohnit. 

  • 7.

    Váhy

    Autor: Shutterstock

     

    Váhy jsou milovníci estetiky a záleží jim nejen na tom, jak vypadají, ale taky jak mluví a jak působí na ostatní, pokud jde o komunikaci. Mají přátelskou povahu, pokud jde o diskuze s ostatními, snaží se vypadat rozumně. Jejich snahou je dosáhnout ve všem rovnováhy, proto i jejich komunikační strategie je spíše praktická. Někdy však jejich mluva trochu vázne, zvláště když je konverzace nepředvídatelná.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: Shutterstock

     

    Pokud mluvíte se Štírem, pak můžete zůstat na dlouho v úžasu. Mají totiž vášeň pro intenzivní a hloubavé rozhovory. Pokud jsou na světě věci, o nichž nikdo nechce mluvit, pak Štír ano. Ovšem to může být problém, protože ne každý má podobnou vášeň jako Štíři. Proto někdy komunikace sklouzne do povrchnosti.

  • 9.

    Střelec

    Autor: Shutterstock

     

    Střelci milují upřímnou komunikaci. Jsou rádi mezi lidmi a rádi s nimi hovoří. Je to i proto, že se snaží dělat všechno správně a myslet při tom na ostatní. Konverzace s nimi vám dává pocit důležitosti a podpory, i když ve skutečnosti to může být pouze falešná domněnka.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: Shutterstock

     

    Pokud jde o komunikaci s lidmi, Kozoroh si dvakrát rozmyslí, co řekne, a jeho slova musí být perfektně promyšlená. Jsou to analyzátoři, pokud jde o slova. Vždycky mají připravenou odpověď, takže s nimi jen těžko vyhrajete slovní souboj. Právě tahle jejich potřeba mít všechna fakta předem připravená, vede k tomu, že ostatní lidé mají pocit, že s nimi manipulují.

  • 11.

    Vodnář

    Autor: Shutterstock

     

    Vodnáři jsou vysoce oblíbení lidé i proto, že jsou skvělí komunikátoři. Vyzařují teplou a pohodovou náladu a lidé s nimi rádi hovoří. Vědí, jak zůstat v každé situaci objektivní, ať mluví s přáteli, nebo s někým cizím. Snaží se analyzovat celou situaci ze všech stran, než učiní rozhodnutí.

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: Shutterstock

     

    Způsob, jakým Ryby komunikují, je upřímný a nepředvídatelný. Dokážou naslouchat a být ramenem, na kterém se druzí vypláčou, ale také potřebují někoho, kdo bude ramenem pro ně. Někdy může být komunikace s nimi destruktivní a jednostranná. Měly by se snažit naslouchat všem stranám.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz