Na druhý ročník průvodu masek v Praze 7 přišla v sobotu dopoledne více než stovka masek, aby oslavila tradiční český svátek. „Jen málokdo ví, že v období masopustu se konaly nejen zabíjačky, ale také svatby,“ prozradila při zahájení moderátoka s prasečí maskou na hlavě. Na průvodu se však nikdo do svatby nehrnul. A není divu. Akce přilákala zejména rodiny s dětmi.

V jedenáct dopoledne odstartoval průvod. V čele jej vedli dva koně s policisty na hřbetu a muzikanti s kachními maskami na hlavách. „Máme velkou radost, že se tahle akce v Praze koná. Takhle si mohou i naše děti užít a poznat tradiční český svátek,“ těšila se maminka Kateřina, která se vypravila s dětmi na průvod podruhé.

Video
Video se připravuje ...

Masopust v Praze 7 Eva Fornálová

Průvod masek se z náměstí vydal vstříc Národnímu zemědělskému muzeu, kde byl pro rodiny s dětmi připraven doprovodný program. „Je to tu super,“ těšila se malá Anička, které se nejvíc líbily masky chůdách. 

Masopust

Průvod masek patří k oslavám masopustu. Jedná se o svátek hodování, jenž podle tradice trvá od Tří králů do popeleční středy. Během něj bylo vždy třeba se dosytosti najíst, protože na jeho konci následoval dlouhý čtyřicetidenní půst až do Velikonoc.

Fotogalerie
41 fotografií

Více o masopustních maskách čtěte ZDE