Chcete zhubnout a nemáte chuť snídat? Naučte se to díky těmto trikům

Chcete zhubnout a nemáte chuť snídat? Naučte se to díky těmto trikům
5. února  2018 
 06:00

Někomu se jednoduše snídat nechce. Pravdou ale je, že většina výživových specialistů ranní jídlo doporučuje. Zejména pokud chcete zhubnout. Jedna studie prováděná na padesáti tisících osobách zjistila, že snídaně v tomto směru skutečně funguje! Zkuste tyhle snadné triky a možná si snídani zamilujete.

Začít den snídaní je po spánku nejlepší způsob, jak nastartovat metabolismus. Jakmile se nasnídáte do půl hodiny od probuzení, spálíte během dne více kalorií, to tvrdí nutriční specialistka Abbey Sharpová. Taky vám pomůže zbavit se vlčího hladu nebo přejídání se nevhodnými potravinami. No a v neposlední řadě předchází nerovnováze v hladině glukózy v krvi. Možná nemáte chuť něco po ránu zakousnout, ale zkusit byste to mohli.

Pijte vodu

Jakmile se probudíte, mějte po ruce připravenou velkou sklenici vody. Berte to jako druh předkrmu. „Sklenice vody pokojové teploty pomůže poslat tělu zprávu, že potřebuje palivo, a tak se lépe probudí,“ říká Brigitte Zeitlinová, nutriční poradkyně.

Malá porce

Snídaně nemusí nutně znamenat tříchodové menu. Když začnete s něčím opravdu malým, jako je třeba uvařené vejce nebo ovoce, vaše tělo si začne zvykat na to, že se ráno snídá a že je to skvělý start.

Dělejte přestávky

Kdo tvrdí, že do sebe musíte snídani nasoukat během pěti vteřin? Můžete ji naopak klidně přerušovat a sníst ji během hodiny (pokud máte tedy hodinu čas). Nejprve sníte například ovoce nebo toust, pak vejce nebo sýr a tak dále.

Dopřejte si oblíbené potraviny

Při hubnutí máme tendenci "šetřit si" některé druhy potravin do zásoby, třeba na konec dne. Snídaně je ale první denní jídlo, kdy si můžete skutečně dopřát téměř cokoli. Klidně si dejte nakrájené krůtí maso se zeleninou, vajíčka nebo ovesné vločky s dýňovými semínky a houbami nebo si dejte toust s jogurtem a plátky rajčat.

Zažeňte nevolnost

Míváte ráno žaludek jako na vodě a chce se vám při pohledu na jídlo spíše zvracet? I to jde překonat, a to výběrem vhodných potravin, jako jsou banány, chléb, ovesné vločky, jablka nebo vajíčka. Když budete užívat probiotika, může vám to také pomoct. Ta podporují zdravé střevní bakterie a odstraňují ty nezdravé, čímž bojují proti ranní nevolnosti, nadýmání a podporují trávení.


Co radí odborníci z Vím, co jím o tom, jak správně snídat? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Odborníci z Vím, co jím radí, jak správně snídat • VIDEO: Vím, co jím

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji