Na svůj první sex museli počkat, dokud nezhubli skoro o tři sta kilo!

Lee Sutton a Rena Kiser
Foto: Profimedia.cz
28. ledna  2018 
 06:00

Tomu se asi říká pravá láska! Po jedenáctiletém vztahu se extrémně obézní pár konečně dočkal prvního milování! Dosud jim nadváha neumožnila žádné intimnosti. K prvnímu sexu jim pomohly operace žaludku a přísná dieta!

Lee a Rena z Missouri se před několika lety poprvé potkali na bariatrické rehabilitaci. Byla to láska na první pohled. Protože ale klinika zakazovala jakékoliv vztahy, lékaři jim nabídli, ať se z programu odhlásí, nebo ať svůj románek ukončí. „Milovali jsme se a oba jsme toužili po vztahu. Klinika nám společný vztah nedovolila, a proto jsme se rozhodli odejít,“ říká dnes Lee. 

Přestože se milovali, jejich společný život nebyl zdravý ani pro jednoho z nich. Jejich vášeň k nezdravému jídlu byla tak velká, že se společně nedokázali držet žádných dietních jídelníčků. Nakonec se Lee projedl k váze přes 300 kilogramů, Rena skončila na skoro 250 kilogramech.

Ani jeden z nich už dál nebyl schopný se o sebe postarat. „Bylo to strašně trapné. Asi bychom nepřežili, kdyby se o nás nechodila každý den starat Leeova sestra,“ přiznává Rena. Protože zůstali oba upoutáni na posteli a nedokázali se pohnout, neexistovala jiná varianta než odborná léčba. 

Společně odcestovali do Texasu za doktorem Younanem Nowzaradanem. Tam je čekal šok, když jim doktor řekl, jak vážný je jejich zdravotní stav. Šlo jim doslova o život.  Lékař jim naordinoval přísnou dietu, která byla zapotřebí pro to, aby vůbec mohli podstoupit operaci žaludku.

Dieta ale nebyla jednoduchá. Kvůli ní si pár prošel skutečnou krizí. Lee nedokázal dietu dodržovat a snadno sklouzl do starých kolejí. „Když jsem se ho snažila motivovat, dokonce byl zlý a agresivní,“ svěřila se Rena. Ona to ale nevzdala a oběma se nakonec podařilo zhubnout natolik, aby mohli na operaci.

Díky ní se Reně podařilo shodit přes 120 kilogramů a Leeovi skoro 200 kilo. „Rena odvedla opravdu vynikající práci. Postarala se o Leea i o své zdraví,“ řekla Leeova sestra, která se o oba v těžkých chvílích musela starat.

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji