Hračky, nábytek i oblečení můžete pořídit na festivalu Mini v Kotvě

Vizuál festivalu mini zima 2017
Foto: festival mini
Sdílej na facebooku
1. prosince  2017 
 10:00

Devadesát pečlivě vybraných značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a obchodů z České a Slovenské republiky představí festival, který se koná tento víkend v Praze. Jde o výrobky, které zaujaly originalitou a kvalitou překračujícími běžnou nabídku pro děti a rodiče.

Předvánoční edice stále oblíbenějšího festivalu Mini se odehraje v centru města v 5. a 6. patře pražského obchodního domu Kotva, do nichž bude samostatný vchod z pasáže Kotva, která se nachází vpravo vedle Kotvy a odkud výtahy vyvezou návštěvníky přímo na festival.

„Vizuální styl prosincového festivalu Mini evokuje magickou atmosféru Vánoc," říká zakladatelka a ředitelka Mini Tereza Bruthansová. „Zachycuje miniAlenku v říši zázraků, jak objevuje obří diamant. Je to spadlá hvězda? Vánoční ozdoba? Nebo snad velký moderní oříšek pro Popelku? Tajemný objekt symbolizuje festival Mini a ukrývá všechny poklady a překvapení, které vás na něm letos čekají.“

Hračky, knížky, nábytek a doplňky

mimimo  jako novinku představí mimimo na festivalu kolekci rostoucího nábytku pro děti od šesti měsíců do šesti let, který je vyvinut s respektem k pedagogice montessori. mimimo.cz
mimimo jako novinku představí mimimo na festivalu kolekci rostoucího nábytku pro děti od šesti měsíců do šesti let, který je vyvinut s respektem k pedagogice montessori. mimimo.cz
Autor: festival mini
Český dětský nábytek představí Mimimo a chytrá židle Sedees. "Když se nám narodily děti (a dnes už jich dohromady máme pět), zajímalo nás, jak můžeme podpořit jejich vývoj. Patříme mezi rodiče, kteří si uvědomují svou zodpovědnost za emoční, sociální i intelektuální vývoj svých dětí. Chápeme, že zdárný vývoj v těchto oblastech pravděpodobně dovede naše děti ke štěstí, zdraví a budoucímu úspěchu," říká zakladatelka značky Mimimo Alice Pokorná. Na festivalu ukážou svou novinku – kolekci rostoucího nábytku pro děti od šesti měsíců do šesti let, který je vyvinut s respektem k pedagogice Montessori. 

Milovníky dřevěných hraček nadchne skřítkovské ŠimiDO a Utukutu s multifunkčními houpačkami. Na Mini se vrací také Pikle s projektem Kufříkov a novými tvůrčími sadami a dále nafukovací hračky z Fatry. Pozornost upoutají zvířátka a figurky z plstěné vlny od Noemovy archy.

Ručně šité látkové a papírové hračky si návštěvníci mohou vybrat od The Three Trees, Ballu a ilustrátorek Andrey Tachezy a Rozmar, které tam budou nabízet i své knížky.

Publikace najdete též na stáncích nakladatelství Meander, Dynastie, Svojtka a Host, na pultech studia Pop-Pap a dětského knihkupectví Pinwheels, které představí novou knihu Petra Horáčka Dlouhá cesta.

Pestrou nabídku hraček a doplňků nejen do dětských pokojů nabídnou Arki se slovinskou značkou Ooh noo, dánská značka Done by Deer, Little Boss, MMMoje s novými autorskými ilustracemi a Hojdavak se svými úspěšnými houpacími vaky.

Novinkou bude značka Friendly Paper se stavebnicemi a doplňky, za níž stojí designéři Jiří Pelcl a Jan Činčera. Jana Nachlingerová (Jou Jou) s blogerkou Rosa Mitnik rozvíjejí kolekci To je moje o pamětní kufříky, plakáty a povlečení. Nový fundus Eterle nabídne starožitný nábytek a doplňky pro dětské oslavy.

Dále se na festivalu představí např. obchody Kidtown, Chytrá opička, Mimmo, Skibi, Wildmini a Kitchenette. MimiConcept připravil novinku – spací pytle. Bio dětskou a těhotenskou kosmetiku a drogerii přiveze Babystart a Obchuudek. Zatímco Bamboolik ukáže výběr kolekcí látkových plen, nová česká značka Kolorky odhalí stylové a zároveň šetrné plenky, a to včetně nových designů.

Móda

Nové kolekce představí domácí značky Shark in the Park, streetwearová LoowFAT KIDS nebo např. Elí Belí, BeBirdie a Beans. Na vizuálu Mini jsou vidět šatičky od nové značky JULIE, jež bude mít na Mini premiéru. Pražský concept store NilaKids nabídne nové kolekce ecofriendly značek Gray Label, Tinycottons, Mainio a Kidscase. Pražský obchod Fór Kids přiveze např. dánské značky Small Rags, Fixoni a EN.FANT.

Premiéru na Mini bude mít též česká značka Pabula Island specializující se na tradiční punčocháče s moderními dezény. Vyhlášené značky ve stylu barefoot obuvi ukáže brněnský butik Neobuto. Na Mini se též vrací slovenská firma Rak s výběrem bot a bačkůrek. Objevem jsou capáčky a další doplňky pletené z mongolské vlny a plstěné boty, které najdete na stánku značky Noos Baby.

Ze slovenských značek na Mini své nové kolekce oblečení odprezentují Cila, KaiKai, Takitak a Moe s oblíbenými podkolenkami, legínami a koženými capáčky. Značku Mile zastoupí concept store Wildmini.

Slovenský obchod BubbaChic předvede výběr korejských módních značek a nově i nevšedních gumáčků. Dvě velká překvapení nachystala česká Omnifera, jejíž autorka Jana Kráčmarová představí vedle svých originálních šátků také nosicí kabát, který vytvořila ve spolupráci s módní návrhářkou Josefínou Bakošovou.

Tím druhým pak bude premiéra její nové podznačky MOM zaměřující se na 100% bavlněné šátky na nošení dětí – pro minimalisty. Nelze opomenout ani doplňky: náramky a náhrdelníky české značky Le Petit Délice, kojící náhrdelníky od Mimijo a kabelky, kufříky a další doplňky od Lumpky.

Doprovodný program (probíhat bude v 6. patře)

Děti se mohou těšit na výtvarné dílny, např. s designérem Michalem Strachem, s nímž si vyrobí auta z mýdla. S autorkou Noemovy archy si vytvoří tuleně z ovčího rouna. Užijí si cvičení jógy s Little Bubbles, cvičení s Mini Heroes nebo zdobení cupcakes s Lelí’s Cupcakes.

Umělec Petr Nikl si připravil vystoupení na motivy své knihy Jinotaje opic. Ze své nejnovější knížky Dlouhá cesta bude dětem číst Petr Horáček.

Doporučujeme si účast na programech rezervovat. K dispozici bude klidová zóna pro kojící maminky zútulněná kolekcí To je moje. Přebalovací pulty vybaví bio plenkami a kosmetikou firma Babystart.

Občerstvení

Občerstvit se návštěvníci budou moci v jídelní části v 6. patře, např. u stánků Bistro 8, Umami, Lelí’s Cupcakes a FlatWhite. V zóně s občerstvením nebude chybět hrací dětský koutek vybavený nábytkem a hračkami z obchodů Kartell, Konsepti, Chytrá opička a Kidtown.

Více informací o festivalu najdete na webu festivalmini.cz

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz/Markéta Novák Matějková

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku