Zoli si dlouho neuvědomoval, že má s alkoholem problém. Jako muzikant a dýdžej měl pocit, že pije stejně jako ostatní. Ale problém nastal, když ho vyhodili z konzervatoře, kde učil, a problémy nastaly i v jeho manželství. Nakonec se rozvedl.

Poprvé ho do košické psychiatrické léčebny odvedl frontman No Name Igor Timko. Po první léčbě se Zoli vrátil zpět s vědomím, že je v pořádku, leč nechtěl si připustit, že pít nesmí vůbec. Vydržel pár měsíců, než přišly Vánoce, a nevinným přípitkem odstartoval další, tentokrát mnohem intenzivnější alkoholové peklo. Během půl roku klesl hluboko lidsky, sociálně, ekonomicky.

Nůž na krk dostal od své nové partnerky, bývalé modelky Kateřiny Krňanské i od kapely. Ta po poradě s odborníky zvolila model na oko drsného přístupu: trestu – Zoli měl přijít o vše, včetně přátel. „Bylo to šílené období. Zoli byl agresivní a jednou chtěl vyskočit z okna. Po bytě měl poschovávané lahve s alkoholem, tak jsem je vylila do záchodu, ale on utíkal do hospod a domů se vracel namol,“ svěřila se v 13. komnatě na České televizi Katka. Dostal tvrdé, ale jasné podmínky. V sázce byl jeho život. Celý měsíc strávil na uzavřeném oddělení léčebny a další dva měsíce podstupoval psychoterapii. Kapela čekala, ale na vystoupení si místo Zoliho brali kolegy z jiných kapel. 

Tři roky abstinuje, ví, s čím bojuje, a vracet se rozhodně nechce. „Je to celoživotní souboj. Alkohol nikdy nebudu mít pod kontrolou, stále se musím hlídat, řekl Blesk.cz klávesák, který s přítelkyní Katkou vychovává syna a příští rok na jaře se jim narodí další dítě. S bývalou manželkou má rovněž syna.

VIDEO: Frontman Kabátů Pepa Vojtek: Proč ho nechtěli pustit na Slavíky?!

Video
Video se připravuje ...

Frontman Kabátů Pepa Vojtek: Proč ho nechtěli pustit na Slavíky?! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
34 fotografií