Vsaďte na jablka a hrušky! Zhubnete i díky nim, přestože jsou sladké

Vsaďte na jablka a hrušky! Zhubnete i díky  nim, přestože jsou sladké
18. října  2017 
 06:00

Proč jíst jablka a hrušky? Kromě toho, že jsou zdravé, mají hodně vitaminů, minerálních látek a vlákniny, můžete po nich i zhubnout. Nevěříte? Přečtěte si, proč jsou jablka a hrušky třeba z vaší zahrádky tak skvělé.

Hrušky jsou vhodným doplňkem odtučňovacích diet z toho důvodu, že sice obsahují velké množství cukrů, ale rovněž mají mírný diuretický, neboli močopudný, účinek a napomáhají čištění organismu, což hubnutí podporuje.

A co se týče cukrů, převažuje fruktóza, takže se jich nemusí obávat ani diabetici, což pro některé druhy ovoce neplatí – například pro hroznové víno, které by měli konzumovat dosti střídmě.

Jablka obdobně jako hrušky obsahují množství vlákniny a vody, což zmírňuje hlad, sama o sobě jsou méně kalorická. Zkrátka – jak prokázaly odborné studie,  když si před jídlem dáte jablka nebo jablečný džus, sníte toho pak méně a cítíte se rychleji sytí než s jiným předkrmem.

Ovoce a dieta: Kolik a které druhy si můžeme dovolit, a které nikoliv?

Video se připravuje ...
Ovoce a dieta: Kolik a jaké druhy si můžeme dovolit a které nikoliv? • VIDEO: Vím, co jím a piju

Přísun vitaminů konzumací hrušek a jablek se příliš neliší. Kromě toho je ovoce i zdrojem minerálů a stopových prvků, jako jsou draslík, hořčík nebo železo, mangan, zinek...

Také nezapomeňme na protizánětlivé účinky. Vědecké studie rovněž potvrdily, že ovoce s bílou dužinou, kam se řadí jablka i hrušky, výrazně snižuje nebezpečí vzniku  mozkové mrtvice.

Další zdravotní a dietní výhody jablek a hrušek najdete na mojezdravi.cz.

 



Autor: Ivana Vajnarová

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji